Karácsonyi trend 2021: színek, ötletek, dekorációs tippek

Klasszikus, erdei, romantikus vagy luxus karácsony? A karácsonyi ünnepvárás során nemcsak a karácsonyfát, hanem az otthonunkat is ünneplőbe öltöztetjük. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen trendek kaptak teret 2021-ben, itt pedig elolvasható, hogy 2022-ben mik voltak a trendek a karácsonyi dekoráció terén.

A 2021-es év karácsonyi hívószava a természetesség. Az biztos, hogy a természetes anyagból készült dekoráció sosem megy ki a divatból, de ebben az évben kifejezetten népszerűnek ígérkeztek a hagyományosabb formák, klasszikus színek és anyagok. Megmutatjuk a dekorációs ötleteket, amelyekből inspirálódhatunk, következzenek a 2021-es karácsonyi dekorációs trendek!

Karácsonyfadíszek, dekorelemek, beltéri dekor

Az 2021-es év egyik izgalmas trendje az úgynevezett rose angel, amiben – nevéhez híven – megjelentek a rózsaszín különböző árnyalatai, valamint az olyan kifinomult anyagok, mint a bársony. Mindezek mellett az üveg kelyhek és az illatos gyertyák is fontos szerepet játszottak az összhatásban, valamint a rózsaszínre rímelő állatmotívumok, például a daruk és pávák. Az édes színkavalkádhoz pedig kiválóan illeszkedtek a flitteres dekorelemek!

A 2021-es karácsony színei

Van egy színkombináció, ami évről évre megkerülhetetlen: a piros és zöld. Csakúgy, mint annyi évben, 2021-ben is jó választás volt! Ugyanakkor egyre ritkább a fehér karácsony, így a fehér karácsonyi dekoráció az otthonokba is becsempészheti a meghitt nyugalmat. Beszállingózhatnak a hópehely dekorációk, amik klasszikus, finom hatást keltenek. Illenek a modern enteriőrökbe és a vintage otthonokba is, remekül mutatnak az üvegből készült dekorációkkal. Túrjuk fel a padlást a nagyinál, hátha találunk különleges formájú üvegeket, melyeket fehér égőkkel, gyertyákkal és „hógömbökkel” varázsolhatunk ünnepivé!

Játékos fénykavalkád

Az emberek kreativitás iránti igénye a fénytechnikai megoldásoknál is tetten érhető. A 2021-es sláger a wifis applikációval kapcsolható izzó, de léteznek olyan ledes fényforrások is, amiknek a színeit tudjuk állítani. A Praktiker kínálatának egyik izgalmas eleme a fáklyaizzó volt, mely természetes hatást kelt, mégis biztonságosabb, mint az élőtüzes fáklya. Előnye, hogy az év minden napján és persze karácsonykor is használható, kültéren és beltéren egyaránt biztonságos, mert nem melegszik fel az izzó burkolata.

Karácsonyfa trendek

Sok háztartásban minden évben felmerülő feladat a karácsonyi fenyőfa és a stabil fenyőtalp beszerzése, pedig a mai műfenyőket szinte csak illatuk hiánya különbözteti meg élő társaiktól: a megfelelő karácsonyi dísszel még a legélesebb szemű rokonokat is megtéveszthetjük! Természetesen a műfenyő nem a hagyományos, klasszikus ívbe illeszkedik, de környezetbarát és fenntartható tulajdonságai miatt minden további nélkül trendnek nevezhetjük. A legszebbek a minőségi szilikontüskés darabok, ezek hasonlítanak leginkább színben, megjelenésben, struktúrában élő társaikra. A Praktiker áruházaiban méret és kivitel szerint is számos különböző műfenyőt lehet vásárolni, érdemes tehát megnézni a kínálatot ha elbizonytalanodtunk abban, hogy milyen karácsonyfát válasszunk.

Kincsek az erdőből

Az ünnepi dekorációba helyet szoríthatunk tobozoknak, makkoknak és egyéb ágaknak. A természetes anyagok kombinálása, a zöld vagy piros elemek, faágak, textilek és papírdíszek alkalmazása a fenntartható trendek közé tartoznak, éppen ezért a fából készült díszeket is nyugodtan használjuk! Valódi gyertyákkal vonzó és élő hangulatot adhatunk az enteriőrnek. Ne felejtsük: az erdőben vagy a kertben is találhatunk valami szépséget, ami aztán otthonunk éke lesz!

karácsonyfa díszítés trend 2021-ben

Óriás szalagok

A karácsonyi dekoráció néha egészen egyszerű elemek hozzáadásával is egyedivé válhat. A szalag, mint ünnepi kiegészítő már nagyon régóta velünk van, hiszen elegáns, minimalista, nem utolsósorban pedig az anyagok és a színek is szabadon variálhatóak. Ünnepélyes megoldás tehát, ha kevesebb díszt használunk, de látványos  – széles, nemes – szalagokkal „tekerjük be” a karácsonyfát vagy egy-egy bútort. Ezzel nem lehet mellélőni, feketén fehéren egyaránt jól működik egy lágy esésű szalag!

Karácsonyi dekorációs ötletek és trendek 2021

Szürke karácsony? Miért ne!

Azoknak pedig, akik mindezek ellenére a modernitás mellett teszik le a voksukat, válasszák a grafitszürke minimalizmust! Az ünnepi hangulathoz kiválóan illeszkednek a szürke különböző árnyalatai és fémesen csillogó színek, akár ezek kombinációja. Akkor a legszebb, ha szerény mennyiségben alkalmazzuk ezeket, hiszen a minimalizmus jelszava: a kevesebb több! A karácsonyfadíszekhez is választhatunk stilizált, szürkés vagy fémes dekorációkat is, melyek az ünnepi fényekben teljesednek ki igazán!

Karácsonyi kültéri dekoráció

Nem szabad elmenni szó nélkül a kültéri dekorációk mellett sem, hiszen a teljes összhatás érdekében a kertet, kocsibeállót, erkélyt vagy teraszt is fel lehet díszíteni. Egyszerű, de nagyszerű megoldás, ha izzósorokat használunk dekorációs elemként, sokan ráadásul kültérinek mondott világítást használnak beltérre is, ami megfontolandó ötlet, hiszen a kültéri dekorációk általában tartósabbak, így hosszú éveken keresztül szolgálhatják a karácsonyi hangulatot – legyen szó kertről vagy nappaliról!

Kövesd a Praktikert a Youtube-on is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!