Oldal tetejére

Karácsonyi csomagolásötletek – Így tedd szebbé a pillanatot!

A karácsonyi ajándékozás kétségtelenül kiemelt pillanata az évnek, vannak, akik ilyenkor mutatják ki igazán a szeretetüket. Persze itt nem nagy és drága dolgokra gondolunk, egyszerűen valami figyelmességre, ami tényleg egyedivé, különlegessé teszi az ajándékozás pillanatát. Ez pedig akár egy saját kezűleg készített csomagolás is lehet – ilyen ötleteket gyűjtöttünk össze!

Karácsonyi csomagolásötletek

Olvasd el ezt is - Karácsonyi trend 2021: színek, ötletek, dekorációs tippek

Rajzzal

Az egyik és leginkább kézen fekvő megoldás, ha egyszínű, akár újrahasznosított papírba csomagoljuk ajándékunkat, amit aztán feldobunk valamilyen rajzzal. Annál jobb, minél személyesebb – sőt, még vicces is lehet! A végén pedig, ha valami még hiányozna, rátehetünk egy masnit!

Karácsonyi csomagolásötletek rajzzal

Fotóval

Habár analóg fényképezőgép vagy polaroid aligha van már kéznél, akár nyomtathatunk digitális úton valamilyen fotót – már ha van egy jó közös képünk szerettünkkel! Egy szépen kinyomtatott fotót mellékelhetünk ajándék mellé, akár egy kis borítékban, így biztosan szívhez szóló lesz az ajándékozás.

Gombbal

Ha viszont mégsem szeretnénk annyira személyre szabott csomagolást, de szeretnénk valami „csavart” vinni a dologba, akkor olyan egyszerű hozzávalókat is használhatunk, mint a cérna és a gomb. Ha előkerül a varrós doboz, akkor bármiből lehet dekoráció – pláne egy pár szép gombból, szalagból és cérnából!

Karácsonyi csomagolásötletek zokniban

Zokniban

Ha már egy kis csavarról volt szó: akár a teljes ajándékozás folyamatát is megvariálhatjuk! Ha gyerekek vannak a háznál, akkor pláne nagy mutatvány lehet, ha mondjuk dekorzoknikba lógatjuk fel az ajándékokat. Akár a ház különböző pontjaira is eltehetjük, hogy a gyerekeknek legyen még egy kis extra meglepetés!

Apróságok az erdőből

De a hagyományos csomagolást is széppé, különlegessé lehet tenni, ehhez semmi másra nincs szükség, mint kimenni egy kicsit az erdőbe. Ott aztán találhatunk kisebb ágakat, tobozokat, makkokat, mohát – ezekből csoda szép csomagolásokat tudunk varázsolni egy kis ragasztó segítségével.

Kapcsolódó cikk: Kis karácsony, zöld karácsony – Így lesz fenntarthatóbb az ünnep!

Újrafelhasználás

Végül, de nem utolsósorban pedig jöjjön az újrafelhasználás témája! Ha úgy nézzük, a csomagolás végeredményben csak egy hajtogatható anyag – ilyen szemmel rögtön egy csomó dolog csomagolássá válhat! Például egy megunt plakát, egy „ezer éves” autós térkép, régi szabásminta, de ha komolyan vesszük a zero waste karácsonyt, akkor még textíliákba is csomagolhatjuk a meglepetéseket.

Hiányzik még valami a készülődés során? A Praktikerben karácsonyi kínálatában megtalálod!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Árzuhanás