Oldal tetejére

Karácsonyi ablakdísz - kreatív ötletek az ablakok díszítésére

Összegyűjtöttük a legnépszerűbb ötleteket az ablakok ünnepi dekorálására. A hozzávalókat a Praktikernél gyorsan, könnyedén beszerezheti!

karácsonyi ablakdísz

Miből készülhet ablakdísz?

Az ünnepi ablakdíszünknek kizárólag a fantázia szabhat határt, akinek azonban nincs ötlete, menjen fel egyszerűen a Pinterestre vagy az Instagramra, és a megfelelő kulcsszavak beírása után hagyja magát mások alkotásai által inspirálni.

karácsonyi ablakdísz

A karácsonyi ablakdísz elkészítéséhez használhatjuk a természet kincseit, téli bogyós növényeket (pl. fagyöngy), amelyeket csokorba vagy koszorúba fonhatunk, de díszíthetjük fényfüzérrel, karácsonyi díszekkel, szalagokkal is.

karácsonyi ablakdísz

Az ablakban jól elfér az adventi kalendárium, egy kisebb Betlehem, de használhatunk gömböket, karácsonyi nippeket, mézeskalácsból készített dekorációkat, karácsonyfadíszeket is. 

karácsonyi ablakdísz
Gyertyát kizárólag akkor helyezzünk az ablakba, ha nincs körülötte gyúlékony dolog (például függöny, dísz), stabilan rögzítettük, a gyerekek nem érik el, és a viasz sem tud lefolyni. 

Gyerekkel is elkészíthető ablakdíszek

karácsonyi ablakdísz

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a gyerekek által készített ablakdíszeknél nincs szebb, ráadásul azok évekkel később komoly emlékké nőhetik ki magukat, mert bár a gyerekek egyszer felnőnek, alkotásaik megőrzik a gyerekkort. A legegyszerűbb ötlet, amit a gyerekek is el tudnak készíteni, a papírból kivágott jégvirág alakzatok, amik kisebb nagyobb méretben jól mutathatnak az ablaküvegen.

karácsonyi ablakdísz
Könnyű, gyerekek segítségével elkészíthető nagyon kedvelt ablakdísz a sablon és hóspray segítségével készített ablakminta, amit az ünnepek után könnyűszerrel le lehet mosni.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?