Így készítsen gézlámpát Halloweenre!

Kitartó és minket ismerő követőink tudják, hogy a Halloween számunkra kettős, hiszen egy-egy vicces (de még ízléses) dekorációt szívesen elkészítünk, de a rémisztgetés nagyon messze áll tőlünk! Idén is, a tavalyi villámötletünk után - ahol denevérrajt varázsoltunk a falra - egy nagyon egyszerű, de látványos ötlettel készültünk.

Halloween lámpa

Amire szükségünk lesz 

● nem steril géz (10x10 cm lapocskákból 1 csomag kell 1 lámpáshoz)
faragasztó
● egy pár műanyag mély tál, amiket már nem használsz
● lufik
● olló

Halloween

Mielőtt belevágunk a gézlapos lámpás projektbe, alaposan készítsük elő a terepet! Terítsük le a munkafelületünket egy jó nagy részen (pl. viaszos vászonnal, melyről könnyen, gyorsan eltávolítható minden a munka végeztével).

Készítsük el a ragasztós elegyet úgy, hogy a műanyag tálba nyomunk ragasztót (kb. a 250 ml-es tubus felét) és hozzáadunk ⅓-ad mennyiségű vizet és alaposan elkeverjük.

A lufikat fújjuk fel, akár különböző, akár egyforma méretűre. Merítsük meg a gézlapokat a vizes-ragasztós elegyben, majd tegyük a lufi felületére. Egy lámpáshoz tényleg szükségünk lesz az egész csomag gézlapra, így nem kevés merítés-terítést kell majd elvégeznünk. 

Halloween gézlámpa

Fontos, hogy mindig egy picit eltolva, fedéssel tegyük a következő réteget az előzőre, és mindig alaposan simítsuk is rá a lapocskákat. A lufit ⅔-adáig borítsuk be a gézlap rétegekkel. 

halloween

Ha időközben elfogy a ragasztós elegy, pótoljuk! Amikor elfogyott egy csomag gézlap, akkor egy pici tálkára tegyük le száradni a lufinkat. Fontos, hogy a tálka alatt legyen egy szigetelő réteg (fólia, nylon zacskó), mert a gézlámpásból, a száradás alatt, ki fog folyni a felesleges ragasztó. A száradás akár 24-48 óráig is tarthat! Akkor jó a lámpás, ha már kopog a felülete.

Vegyük magunk elé a lufis lámpást és ollóval pukkasszuk ki a lufit, majd óvatosan fejtsük ki a lámpás belsejéből.

Halloween

Tegyünk LED-es mécseseket a lámpásokba és rendezzük el őket mindenféle rémisztő kiegészítő társaságában!

Halloween

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!