Tündérkert készítése lépésről lépésre

Tündérkertről sok mesében olvastam már, láttam mesefilmekben, de eddig még nem is gondoltam rá, hogy építsek egy sajátot. Mindennek eljön az ideje, így ennek is. Amikor megláttam az egyik oldalon, hogy milyen egyszerű babáknak sátrat készíteni, akkor kattant minden a helyére. Nekem nem házikós, hanem sátras tündérkertem lesz, igazi vagány, kempingezős tündérkert. Most megmutatom, hogy pár lépésben hogyan lehet bárkinek ilyen kedves kerti dísze.

tündérkert15

Amire szükségünk lesz

tündérkert

Tündérkert lépésről lépésre

Portalanítsuk a műanyag alátétet és fessük le vékonyan egy rétegben festékspray-vel az általunk választott színre. 

tündérkert

Ha nem fehér színű kaviccsal dolgozunk, akkor egy peremes kartondoboz aljába terítsük szét a sima, vegyes kavicsot és fújjuk le akril festékspray-vel fehérre. 

tündérkert

Amikor megszáradt, rázzuk meg a dobozt, hogy a kavicsok ide-oda guruljanak, így a még nem festett részeket is le tudjuk festeni.

tündérkert

Ezt a száradás-rázogatás-festés folyamatot addig ismételjük, amíg mindenhol szép fehérek nem lesznek a kavicsok. Amíg minden szárad, addig készítsük el a tündérsátrat! Vegyük magunk elé a botokat, és először kettőt, majd hármat, majd a negyediket is kötözzük egymáshoz. 

tündérkert

Utána készítsük el a sátorponyvát, amit ragasztópisztoly segítségével a sátorvázra ragasztunk. Ha szeretnénk, egy masnival díszíthetjük az elejét.

tündérkert

Következő lépés az összeállítás! Tegyük be a festett vagy alapból sima fehér kavicsokat az alátétbe! 

tündérkert

tündérkert

Utána jöhet a sátor és a többi kiegészítő.

tündérkert

Tehetünk a kertünkbe pici mécsestartót (így este is csodás hangulatot áraszt majd), apró fakorongokat, melyen a tündérek lépkedhetnek, építhetünk kövekből épített kis székeket, asztalt.
Legvégül díszítsük élő virággal, levéllel, és várjuk a tündéreket!

tündérkert

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!