Csináld magad: filléres karácsonyi dekorációk

Olykor a legegyszerűbb alapanyagok és technikák azok, amelyek segítségével a legszebb karácsonyi dekorációkat kaphatjuk. Hoztunk öt olcsó, de nagyon is látványos megoldást.

Papír jégvirág

filléres karácsonyi dekoráció
A feladat egyszerű: vágjunk ki papírból számos jégvirágot, majd ragasszuk ezeket párosával egy, az asztalt hosszában vagy keresztben átérő szalag két végére, és a terítő felhelyezése után igazítsuk el úgy, ahogy az a képen is látható.

Zsákvászon és fa

filléres karácsonyi dekoráció
Tányéralátétnek vágjunk ki néhány szabályos alakzatot zsákvászonból, szegjük le a végét, majd aprítsunk fel egy vastagabb ágat, hogy abból adventi gyertyatartót tudjunk készíteni. A végeredmény látványos és egyben rusztikus hatást fog kelteni.

Papír karácsonyfa

filléres karácsonyi dekoráció
Szedjünk össze néhány magazint, a színes lapokból vágjunk ki sok-sok különböző méretű kört, majd fűzzük ezeket egy hurkapálcára, és szúrjuk bele egy félbevágott, színes hungarocell gömbbe! Ha van otthon felesleges gyöngyünk, az egyes lapkarikák közé behelyezhetünk egyet-egyet.

Szalvétadekor

filléres karácsonyi dekoráció

Akinek nincs ideje a dekorációval babrálni, játszhat a szalvétával, és hajtogathat belőle karácsonyfát. Az alábbi videóban találod hozzá az instrukciókat:

Dísz a csilláron

Ki hitte volna, hogy egy ág, egy szalag és néhány dísz is tökéletesen elég ahhoz, hogy látványos dekort kapjunk. A lámpára, plafonra, vezetékre erősített függő dísz egyszerű, de mégis látványos - ráadásul a gyerekek is el tudják készíteni.

filléres karácsonyi dekoráció

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!