Oldal tetejére
486 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Senki sem szeretné, ha az otthona könnyű préda lenne a betörők számára. Az első biztonsági vonalat mindenhová a kapuk, ajtók jelentik. Nagyon fontos tehát értékeink és személyes biztonságunk védelme érdekében, hogy milyen zár kerül az ajtókra, kapukra. Bármilyen eszközünket is védjük, elsősorban zár és lakat segítségével tudjuk manuálisan a legkönnyebben megóvni a nemkívánatos veszélyektől. 

Mindenekelőtt ejtsünk szót a zárbetétekről. Léteznek sima zárbetétek, melyek az olcsóbb kategóriát képezik, azt követően van átlagos és kiemelkedő minőségű, de a legbiztonságosabb a kimagasló minőségű fúrásvédett zárbetét. A zárbetétre kerül a kilincs, mely nagyon sokféle szín, anyag és dizájn kombinációjában elérhető. A portálzár zárt szelvényekbe vagy műanyag ajtókba való beszerelésre alkalmas. Ha már kiválasztottuk az ajtók és a kapu fajtáját és a zárbetétet, jöhet a kilincs. 

A zárbetét után fontos kényelmi és dizájn szempontot képez az ajtókilincs. Egy jól kiválasztott kilincs megfelelő használat mellett sokáig ellátja funkcióját. Beltérre általában egyforma kilincseket szokás összeválogatni, itt érdemes figyelembe venni a következő jellemzőket: szín, alapanyag, funkció, forma és a felhasználási terület. Kilincs esetén érdemes már elsőre jó minőséget választani és szakszerűen felszerelni, hiszen a lötyögő, rosszul tartó kilincs bosszantó és folyton visszatérő probléma lehet egy háztartásban. Ajtókilincs vagy ajtógomb létezik bejárati ajtóra vagy ablakra való, használható szobakilincsként és kültéren is. Kültérre léteznek olyan kényelmi megoldások mint a postaládazár és a kertkapuzár. A bejárati ajtónak plusz védelmet nyújt a másodzár vagy ajtózár. Ráadás védelmet nyújt, ha jobban szeretnénk óvni egy helyiséget, egy lakatpánt, ráerősítve egy lakat. Ezt a megoldást használhatjuk ajtókra, kapukra, fészerre szerelve.

Lakat esetében is megfontolandó jó minőségűt választani, hiszen sokszor csak ez a kis tárgy jelenti a védelmet sokkal nagyobb értékekhez. Egy lakat használható számos területen, például bicikli, postaláda, kertkapu és bőrönd védelmére. Kültéri lakat esetében fontos, hogy olyan anyagból legyen amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A lakat zárási működése kétféle lehet. Az automata ugrókengyeles lakatok kengyele azonnal felugrik a kulcs elfordítását követően. A másik típus a kényszerített zárású, melynek a kengyelét kézzel kell kihúznunk és benyomni nyitás és zárás esetén.