Oldal tetejére

Ezek az adventi koszorú legfontosabb kellékei

Készítsen egyedi adventi koszorút 2018-ban is! Ötletek, kellékek, alapanyag javaslatok a Praktikernél. Nézze meg lépésről lépésre az adventi koszorú készítését és a 2018-as adventi koszorú trendeket.

Idén is elérkeztünk az év legmeghittebb, várakozásokkal és készülődéssel teli időszakába, az advent heteibe. Az ünnepvárás alapvető fontosságú része a lakás díszítgetése és a karácsonyi hangulat megteremtése. Egy otthonból sem hiányozhat ilyenkor az adventi koszorú, amelynek hagyománya hosszú időkre tekint vissza.

adventi koszorú ötletek

Adventi koszorúk sajátkezűleg

A karácsony előtti időszakban nagyon nagy választéka van az előre elkészített, szépséges adventi koszorúknak. Viszont ha a vásárlás helyett inkább ki szeretnénk élni kreatív késztetéseinket, és van egy szabad délutánunk, igazán örömteli perceket tölthetünk a koszorú saját kezű elkészítésével. A gyerekek számára nagyon vidám program együtt barkácsolni a szülőkkel, tehát ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget! Az elkészült díszt sokkal nagyobb becsben tartja majd a család, emellett az alkotás érzését is megízlelhetjük. De mire is van szükségünk ehhez?

Alapok: polisztirol, háncs vagy vessző

A koszorúkészítés első lépése, hogy kiválasszuk a koszorú alapját. Ez nehéz feladat lehet, hiszen rengeteg különböző koszorúalap van a piacon. Gondoljuk végig, hogy mivel szeretnénk díszíteni az alapot, milyen anyagok és színek dominálnak majd, ezeket milyen technikával szeretnénk ragasztani, és ennek fényében válasszunk!

 • Nagyon népszerű anyag a szalma vagy háncs koszorúalap. Színe természetes, semleges, ezért általában teljesen be szokták fedni a díszekkel, hogy mutatós legyen a végeredmény. Nagyon népszerű, könnyen beszerezhető hobbiüzletekben, virágárusnál vagy barkácsáruházakban. Jól bírja a ragasztást, tűzdelést, sokféle méretben is árusítják.
 • A vesszőből készült koszorúalapok a natúr stílus kedvelőinek valók. Már önmagukban is igen dekoratívak, ezért csak kevés díszítést igényelnek. Magát a koszorút készen is megvehetjük, de szőlővesszőből mi magunk is előállíthatjuk. Ajánlatos a díszítőelemeket vagy az egyes vesszőket tűződróttal rögzíteni, de használhatunk erősebb fajta, színes vagy fehér szalagokat is.
 • A polisztirolból vagy tűzőhabból készült koszorú igen kreatív megoldásokra ad lehetőséget. Semleges, szürke színük miatt teljesen be kell őket fedni. Nagyon könnyen és gazdagon díszíthetők, gyakorlatilag bármit rászúrhatunk. A tűzőhab tartja a nedvességet, tehát az élő alapanyagokból, fenyőágakból készült koszorúk számára ideális, hiszen megnöveli az élettartamukat.
 • Persze ezek mellett még vannak egyéb nagyon különleges koszorúalap-megoldások: fadobozok, fatönkből kivágott lapok, mohás adventi koszorúk, kötött vagy rongyanyagból készített alapok.

Barkácseszközök

Fontos, hogy mielőtt nekiállunk a munkálatoknak, gondoljuk végig, hogy milyen eszközökkel fogjuk összebarkácsolni a koszorúnkat. Szükségünk lehet egy erősebb metszőollóra, éles késre, drótokra, gombostűkre, akár kisebb szögekre, kiskalapácsra. Keressünk egy olyan falapot, amin nyugodtan dolgozhatunk, festhetünk.

adventi koszorú szalag

Kellékek: szalagok és gyertyák

A kellékek tárháza igen széles és színes, főleg a karácsonyi időszakban kapható nagyon sokféle és sokszínű szalag, adventi gyertya. Ezekből jó, ha legalább 2-3 félét beszerzünk, hogy ki tudjuk próbálni, hogy a koszorúnkhoz színben és méretben melyik passzol a leginkább. Csak a kreativitásunk és kézügyességünk szabhat határt annak, hogy mit tudunk kihozni ezekből a kellékekből és koszorúalapokból.

Apró díszek, további ötletek

A karácsonyi dekorációk piaca elképesztően sokféle. Díszíthetjük koszorúnkat csillogó figurákkal, angyalkákkal, műhóval, műanyag bogyókkal, agyagból készült és saját kezűleg festett apróságokkal. Nagyon elegáns koszorúkat lehet készíteni hófehér horgolt anyagokból, hozzá illő gyertyával és szalagokkal. Igen trendi a minimalista, ezüstös színekkel játszó, fémes hatású koszorú is. A legszebb hatást akkor érhetjük el, ha figyelembe vesszük azt is, hogy milyen stílusú és hangulatú az otthonunk, milyen színek dominálnak és ehhez képest készítjük el a koszorúnkat.

Kapcsolódó termékeinkReméljük, sok inspirációt és jókedvet kaptak az adventi koszorú elkészítéséhez! Jó készülődést és meghitt ünnepeket kívánunk!

Így készíthet gyotsan adventi koszorút

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!