Ha végre itt a nyár… Készítsünk úszó medencetálcát!

Végre megérkezett a nyár és a jó idő! Vendégbloggerünk, Wein Krisztina a nyári medencézésekhez készített egy ötletes és praktikus úszó medencetálcát.

Sokáig azt gondoltam, hogy egy felfújható medence kivagyi megoldás olcsójánosoknak, aztán családom meggyőzött, hogy ez a gondolatmenet teljesen hibás, és gyorsan beszereztek egyet…

Érdekelnek a felfújható medencék? Olvasd el kapcsolódó cikkünket - Felfújható medence: felfrissülés könnyedén

Azóta véleményem teljes átalakuláson ment át, és gyakorlatilag ha csak időnk (és az időjárás) engedi, itt lebzselünk. Mindenkinek ajánlani tudom, aki gyorsan telepíthető, ár/érték arányban tökéletes megoldást keres, egy otthoni „wellness központ” kialakítására :)
Nálunk, hedonista énünk elképzelhetetlennek találja, hogy vizben ücsörgés, csacsogás közben ne kerüljön elő egy kis gyümölcs, egy kis ital, egy kis ez meg az… Erre mindenképp megoldást kellett találni! Ekkor jött az úszótálca ötlete. Gyorsan megcsináltuk, kipróbáltuk és szuperült bevált.

úszó medencetálca - Praktiker

Hozzávalók

  • XPS polisztirol lap (40mm)
  • Kültéri akác fa járólap (2 db, 30x30)
  • Pattex építési ragasztó
  • Sniccer, csiszoló papír
  • Dremel 3000 gép
  • Multifunkciós szerszámgép

úszó medencetálca - Praktiker

Elkészítés

Első lépésben a fa járólap három oldaláról egy Dremel gép segítségével levágtuk a túlnyúló műanyag részeket. Mindkettőnél egy-egy oldalon meghagytuk, hogy a két lapot egymásba tudjuk pattintani.

úszó medencetálca - Praktiker

úszó medencetálca - Praktiker

A két összepattintott lapot ráfektettük az XPS extrudált polisztirol habra, úgy, hogy körbe 4 cm legyen a ráhagyás és körberajzoltuk.

úszó medencetálca - Praktiker

úszó medencetálca - Praktiker

Sniccerrel megfelelő méretűre vágtuk az XPS lapot és a fa járólapok körvonalát 2 cm mélyen bevágtuk. Ezen körvonalon belül felvagdostuk a lapot kis kockákra - szintén 2 cm mélyen - és a multifunkciós géppel, az erre megfelelő vízszintes fűrészlappal kivágtuk őket.

úszó medencetálca - Praktiker

úszó medencetálca - Praktiker

Ezután már csak a sarkok lekerekítése jött. Ez tulajdonképpen el is hagyható, de szerintem ettől lesz befejezett „gyári minőségű” :) a tálca.
3-3 cm lemértem a sarkoknál, majd átlósan összekötöttem és sniccerrel levágtam. Először durvább csiszolópapírral lekerekítettem, majd finom csiszolóval átcsiszoltam.

úszó medencetálca - Praktiker

úszó medencetálca - Praktiker

Ekkor jön a csinálás legizgalmasabb része… Ha mindent jól csináltunk, megfelelően mértük és mélyítettük ki a fa járólapok helyét, akkor tökéletesen bele kell simulniuk az XPS lapba… és nekünk sikerült!! :) … a fa lapok tökéletesen illeszkednek a helyükre, teljesen sík tálcát kaptunk, amire szuperül lehet pakolni.

úszó medencetálca - Praktiker

úszó medencetálca - Praktiker

Mi türelmetlenek voltunk, gyorsan használatba vettük, így az eredetileg tervezett ragasztás, amivel a fa lapokat az XPS lapokhoz rögzítjük, elmaradt. Így is nagyon jól használható, de azért ha biztosra akartok menni, akkor érdemes néhány ponton Pattex építési ragasztóval megerősíteni.
Ha medencét szeretnél vásárolni, vagy medence tartozékokra van szükséged, látogass el a Praktiker honlapjára!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!