Oldal tetejére

Fókuszban az ünnepi asztal – Tippek asztali dekorációhoz

Habár egy szép karácsonyhoz nem feltétlenül kell hatalmas dekoráció, sokan azért fontosnak érzik, hogy az ünnepek környékén egy kicsivel több figyelmet szánjanak otthonukra. A karácsonyi vacsora, ezen keresztül pedig az asztali dekoráció is fontos elem az ünnepek során – ezért mélyültünk el kicsit jobban a dekorálás és a karácsonyi dekorációk világában. Néhány jó tanácsot, illetve egy praktikus „csináld magad” dekorötletet is hoztunk!

Karácsonyi asztali dekoráció

Színkontrasztok

Az első és talán legfontosabb, hogy a színek, a szalvéták, a terítők és a tányérok valamiféle egyensúlyban legyenek. Például egy sötét terítőn a világos tányérok már csak a kontraszt miatt is kitűnnek. Ugyanezt a hatást persze nem csak sötét-világos, hanem markánsan eltérő komplementer színekkel is elérhetjük, akár egy zöld terítő mellé választott piros szalvétával. De a legfontosabb mindenek előtt, hogy nincsenek szabályok, csak figyeljük az összképet – a törődés pedig meg fog látszani!

Egyensúly

Az asztali dekorációk megteremthetnek egy kellemes alaphangot, de a lényeg mégiscsak a közösen eltöltött idő. Éppen ezért célszerű csak annyira dekorálni az asztalt, amennyire még nem „zavar be” – ezt oldja meg például egy kisebb-nagyobb asztali dekoráció, amit csak az asztal közepére lehet tenni.

Kapcsoló cikk - Karácsonyi csomagolásötletek – Így tedd szebbé a pillanatot!

Persze az is lehet, hogy az asztalon már a tányérok és poharak mellett alig jutna hely dekorációnak – ebben az esetben akár személyes apróságokat is odatehetünk minden asztalterítékre! Egy tányér közepére helyezett aprócska mézeskalács vagy kis csokoládé, színes papírra írt, névre szóló „ültetőkártyával” – egyszerű, de nagyszerű.

Ünnepi asztali dekoráció

Csináld magad karácsonyi asztali dekoráció

Néha úgy tűnhet, hogy a karácsonyi dekoráció csak drága és különleges lehet, de korántsem erről van szó. Rengeteg profi karácsonyi dekoráció létezik, ennek ellenéra a legjobbak sokszor azok, amiket mi magunk csinálunk otthon, családi körben. Ezért következzen egy ilyen egyszerű, akár kis gyerekekkel is elkészíthető dekorötlet!

Hozzávalók

 1. fakorong (vagy dekor fa szeletek)
 2. tobozok, ágak, makkok, termések
 3. egy nagyobb gyertya
 4. ragasztó vagy ragasztópisztoly
 5. igény szerint festék

Ha minden kéznél van, akkor nem kell semmi mást csinálni, mint a fakorongra felhelyezni először a gyertyát, akár körülrajzolni, hogy kezdődhessen rögtön a dekorálás. Ha kijelöltük a gyertya helyét, először a nagyobb tobozokat el is kezdhetjük feltenni – célszerű nagyobb elemektől haladi a kisebbek felé. De egy szép összképet nemcsak így, hanem akár arany vagy „hószerű” festékszóróval is elérhetünk, egy szép gyertyáról nem is beszélve!

Hiányzik még valami a karácsonyi dekorhoz? Nézz körül a Praktikerben!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Árzuhanás