Mire is jó néhány réz fűtéscső idom és két fa rúd?

Néhány, egyszerű alapanyagból készített Wein Krisztina egy igen kreatív szobainast. Olvassátok el a posztot, hogy mi is kell hozzá és hogyan készíthetik el!

Egy hálószobába mindig jól jön valami, ahova az ember könnyedén ráhajinthatja azokat a ruhákat, amiket éppen levesz, vagy pont felvenni készül. Ez a néhány réz idomból, és fa rúdból összeállított könnyed állvány tökéletesen alkalmas erre a szerepre. Persze nem arra való, hogy sok ruhát tároljunk rajta, de arra igen, hogy éppen levetett holmijaink ne szanaszét különböző foteleken vagy - teljesen bűnös módon - a földön landoljanak.

DIY szobainas - Praktiker

Hozzávalók:

DIY szobainas - Praktiker

Elkészítés:

Fűrészeljük fel a 240 cm hosszú, rudat fűrészeljük fel a nekünk megfelelő méretű darabokra. Szükségünk lesz, egy 140, egy 137, egy 60 és egy 70 cm hosszúságú darabra. Vágás után érdemes egy kicsit megcsiszolni a vágott széleket.

DIY szobainas - Praktiker

DIY szobainas - Praktiker

A ragasztót nyomjuk bele a réz idomokba, majd először a 60 cm-es fa rudunk két végére illesszünk rá két 90 fokos idomot. Majd ebbe a két idomba ragasszuk bele, függőlegesen lefelé állítva, a 137 és a 140 cm hosszú fa rudat. Ezután a rövidebb, függőleges rúd végére illesszük a harmadik 90 fokos idomot, és legvégül ennek az idomnak a másik végére a 70 cm-es fa rudat.

Leírni sokkal bonyolultabb, mint megcsinálni… Bár az igaz, hogy jól jön egy segítő kéz, mert amíg a ragasztó nem köt meg, hajlamos nyikleni-nyaklani az összeállított szerkezet. Amikor összeállt az állvány és a ragasztó még nem kötött meg, érdemes beállítgatni az alsó talpat és a függőleges szárakat, úgy, hogy az állvány biztosan álljon. Én is elszórakoztam vele egy darabig, amíg megtaláltam a megfelelő szögeket, de amikor sikerült, abban az állapotban, egy éjszakán keresztül hagytam megkötni a ragasztót.

DIY szobainas - Praktiker

DIY szobainas - Praktiker

A végzáró kupakoknak tulajdonképpen semmilyen funkcionális szerepe nincs, kizárólag esztétikai. Nagyon szépen lezárja a farudak végeit, úgyhogy érdemes felragasztani őket, így mívesebb hatású lesz az állványunk.

DIY szobainas - Praktiker

DIY szobainas - Praktiker

Nagyon fontos, hogy olyan átmérőjű fa rudat használjunk, amekkora réz fűtéscső idomokat használunk. Én 18 mm-eset használtam. Ennél vékonyabbat ne, de vastagabbat nyugodtan használhatunk, csak ügyeljünk rá, hogy egész biztosan egyformák legyenek!

réz idomok - Praktiker

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!