Praktiker plusz kártyával akár 10%-kal olcsóbban vásárolhatod meg.
Részletek
Süssön karácsonyi süteményeket és arassa le a babérokat! A helyiségek dekorálása mellett fordítson figyelmet az ünnepi sütemények stílusos formában történő elkészítésére is. A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk bennük fűszervajat, bonbont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is előszeretettel választanak szilikon formát. A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy nagy a hőállóságuk és rugalmasak. Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék. Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal. Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki. Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal. A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihüljön a formában. Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal.
