Praktiker plusz kártyával akár 10%-kal olcsóbban vásárolhatod meg.
Részletek
A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fűszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is előszeretettel választanak szilikon formát. A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy nagy a hőállóságuk és rugalmasak. Használati tanácsok:
Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék.Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal. Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki.Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal. A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni. A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában. Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki. Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert. A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja. Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 230ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.
