Oldal tetejére
16 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Kompresszor kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell vennünk. Először is fontos, hogy gépünk tudja a megfelelő nyomást (bar) produkálni, hiszen lényeges lesz, hogy mekkora sűrítésre képes. Ezen kívül a légszállítás mértéke is számít (liter/perc). Sok gép működtetéséhez 200-300 l/min levegőre is szükség lehet. Érdemes fontolóra venni, hogy elegendő-e a tartály nélküli, vagy tartályos légkompresszorra van-e szükségünk. A légtartály mérete azért fontos szempont, hiszen minél nagyobb, annál tovább biztosít megfelelő mértékű légnyomást és légmennyiséget. A kompresszor eközben csendes, ami azért előnyös, mert alapvetően zajos berendezés, így minél ritkábban kapcsol be, annál kellemesebb a fülnek. Létezik száraz és olajos légkompresszor. Kisebb légkompresszorok esetén általában elég a száraz légsűrítőjű megoldás,  ennek a dugattyúgyűrűje teflon anyagú, a henger hagyományos acél. Olajos kompresszorokat 20 liter feletti tartályűrtartalom esetén csinálnak. Ebben az esetben a motor úgy működik mint egy hagyományos négyütemű, szóró olajozású motor. A légkompresszorok általában tartállyal rendelkeznek, de egyes esetekben, például amikor cél az, hogy az eszköz kis méretű és könnyű legyen, megoldják tartály nélkül, azonban előnyösebb ha van levegő tartalék. Milyen tevékenységeknél vehetjük hasznát egy légkompresszornak? A ház körül számos teendő elvégzéséhez alkalmazható, talán olyan dolgokhoz is, amikre először nem gondolnál. A példa kedvéért ha van a ház körül légkompresszor, a festést biztos nem lesz többé kedved ecsettel végezni. A szórópisztoly segítségével szinte bármilyen anyagon el tudjuk oszlatni a festéket, amely ezáltal egyenletesebb lesz, a munkavégzés pedig gyorsabb és költséghatékonyabb. Azok számára, akik műhelyben dolgoznak, vagy rendszeresen művelnek fa anyagot, a por és a forgács nagy mennyiségben megterhelő tud lenni, amelyet egy légkompresszor által biztosított lefúvófejjel könnyedén el lehet távolítani. A kompresszor legelterjedtebb otthoni felhasználási módja a kerekek, vagy gumimatracok felfújása. Egy kompresszor segítségével takaríthatunk felületeket, feloldhatunk dugulásokat, szerszámokat tisztíthatunk ki, nehezen elérhető helyekről kifújhatjuk vele a port, légszerszámokat működtethetünk vele és ősszel segíthet az avar összegyűjtésében is.

A Praktiker webshopjában légkompresszorok széles választékát találod, ráadásul kompresszor alkatrész, tartozék kínálatunkból is válogathatsz!