Oldal tetejére

Saját készítésű ajándék: így készül a karácsonyi hógömb

A hógömböket mindenki szereti, és egy személyre szabott darabbal biztos sikert aratunk karácsonykor. Ráadásul az elkészítése sem igényel nagy fáradságot. Mutatjuk, hogyan készül!

1.) Készítsük elő a hozzávalókat! A nagy részüket beszerezhetjük barkácsboltban és rövidáruboltban, glicerint patikában tudunk venni, desztillált vizet pedig benzinkutakon, nagyáruházakban.

2.) Első lépésben alakítsuk ki az általunk kitalált havas tájrészletet! Ez lehet egy őzike fenyőfával, egy angyalka a hóban, de akár egy dinoszaurusz is, ha az ajándékozottnak az okozna örömöt. A befőttesüveg kupakjának hátuljára ragasszunk egy kis darab hungarocellt, majd erre ragasszuk fel a kiválasztott műanyag figurát a növényekkel.

3.) A befőttesüvegben keverjünk el egy a kettő arányban glicerint desztillált vízzel, ebben szépen fognak szállingózni a hópihék az üvegben.

4.) Ha megszáradt a ragasztó, akkor csavarjuk rá a kupakot az üvegre. A kupak oldalát díszíthetjük arany szegőszalaggal, az üveg tetejére pedig ragaszthatunk dekoratív gombokat. Rázzuk meg a hógömböt, és gyönyörködjünk a hóesésben!

Hasznos volt ez az oldal?