Oldal tetejére

Saját készítésű ajándék: így készül a karácsonyi hógömb

A hógömböket mindenki szereti, és egy személyre szabott darabbal biztos sikert aratunk karácsonykor. Ráadásul az elkészítése sem igényel nagy fáradságot. Mutatjuk, hogyan készül!

1.) Készítsük elő a hozzávalókat! A nagy részüket beszerezhetjük barkácsboltban és rövidáruboltban, glicerint patikában tudunk venni, desztillált vizet pedig benzinkutakon, nagyáruházakban.

2.) Első lépésben alakítsuk ki az általunk kitalált havas tájrészletet! Ez lehet egy őzike fenyőfával, egy angyalka a hóban, de akár egy dinoszaurusz is, ha az ajándékozottnak az okozna örömöt. A befőttesüveg kupakjának hátuljára ragasszunk egy kis darab hungarocellt, majd erre ragasszuk fel a kiválasztott műanyag figurát a növényekkel.

3.) A befőttesüvegben keverjünk el egy a kettő arányban glicerint desztillált vízzel, ebben szépen fognak szállingózni a hópihék az üvegben.

4.) Ha megszáradt a ragasztó, akkor csavarjuk rá a kupakot az üvegre. A kupak oldalát díszíthetjük arany szegőszalaggal, az üveg tetejére pedig ragaszthatunk dekoratív gombokat. Rázzuk meg a hógömböt, és gyönyörködjünk a hóesésben!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével