Pingpongasztal a tavasz slágere

Mekkora a kültéri és beltéri pingpongasztal mérete és hogyan tartsuk egyszerűen karban? Tudjon meg többet! – Praktiker-ajánló

pingpongasztal

A pingpongot senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik legkedveltebb szabadidős játék, amit szinte bárhol (kertben, kempingben, fedett térben) lehet játszani, ha van elég hely – és persze rendelkezésre áll egy pingpongasztal.

Beltéri és kültéri pingpongasztalok

A pingpongasztaloknak alapvetően két típusa van: beltéri és kültéri. Az előbbit fedett és zárt helyre tervezték, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak (eső, hő, napfény, UV sugárzás, szél), utóbbi azonban ezeknek is ellenáll. A beltéri asztalokat általában forgácslapból gyártják, a kültéri lapok alapanyaga azonban műgyanta vagy speciális borítással ellátott alumínium. (Vásárlás előtt érdemes kipróbálni, az egyes felülettípusokon ugyanis másképp pattan a labda.)

A pingpongasztal típusai között találni fix és összecsukható változatot, és míg előbbi általában masszívabb és strapabíróbb, utóbbi praktikusabb, hiszen használat után rengeteg helyet fel lehet szabadítani. Az elpakolást és a mozgatást megkönnyítik a kerekek, amikről csak akkor érdemes lemondani, ha az asztal a helyén marad. Ezek után csak azt kell eldönteni, hogy a pingpontasztalt hobbi vagy verseny céljából vásároljuk – utóbbi esetben fontos kritérium lehet, hogy az egyik oldala felhajtható legyen, hogy egyedül is lehessen gyakorolni.

A pingpongasztal színe lehet zöld vagy kék, de a kínálatban találunk feketét, illetve olyat, amin külön feltüntetik, hogy az asztal felülete tükröződésmentes. Vásárláskor érdemes olyan márka mellett letenni a voksot, amely teljes alkatrész-utánpótlást biztosít.

A pingpongasztal méretei

A kínálatban fellelhető asztalitenisz-asztalok méretei megfelelnek a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (International Table Tennis Federation – ITTF) szabványainak, vagyis a mérete: 274 cm x 152,5 cm, a magassága pedig 76 cm.

pingpongasztal

A pingpongasztal karbantartása

A kültéri pingpongasztalok a felületi tisztításon kívül általában nem igényelnek extra karbantartást, viszont jelentősen megnövelhetjük az asztal élettartamát, ha játék után takarófóliával borítjuk. A beltéri asztalokat speciális szivaccsal és tisztítószerrel kell ápolni, ami nemcsak a port és az egyéb szennyeződéseket tünteti el, de az izzadtságfoltokat is.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!