Otthonfelújítás a Praktikerrel

A támogatási elemek kifejezetten azon termékcsoportok után igényelhetőek vissza, amelyekre a Praktiker kínálata épül , legyen szó a konyha vagy fürdőszoba felújításáról, közműbekötésről, fűtési rendszer korszerűsítéséről, illetve cseréjéről, új kazán, bojler beszerzéséről, külső-belső szigetelésről. Az áruházakban szintén minden megtalálható, ha valaki galériát építene, vagy belső lépcső kialakítását, tetőcserét, tetőfelújítást tervez, illetve garázsát vagy a nyári konyhát újítaná fel. A Praktiker kínálatában ugyanúgy hangsúlyosak a festés-mázolással és asztalos munkákkal kapcsolatos termékek is. Az Otthonfelújítási program keretében érintett és támogatott építkezések, felújítások során alkalmazott szak- és belső ipari munkálatokhoz szükséges építőanyagok mellett, ugyancsak széles körben érhetők el a szerszámok és eszközök.

 

Tanácsadónk felméri igényeidet és a szakmai támogatáson felül segít a szükséges termékek összeválogatásában, valamint a legkedvezőbb árak kialakításában. 

Regisztrálj weboldalunkon és foglalj időpontot áruházaink egyikébe!Regisztrálok

0% THM online áruhitel* a Praktikernél!

A konstrukció webshopon megjelölt termékek megvásárlásához vehető igénybe, maximum 500 000 Ft értékben .
THM (Teljes hiteldíjmutató):
0%
Éves ügyleti kamat:
0%
Futamidő: 10 hónap

Saját erő: 0%

*Részletek

Inspirálódj a Praktiker weboldalán és vágj bele az otthonfelújításba, építve kínálatunkra, ahol minden eszközt és alapanyagot megtalálsz!

Álmaid fürdőszobája csak rád vár!

DIY fürdőszobakatalógus

CIKK: 2022 fürdőszobatrendjei
Ahogy az év egyik színe a zöld lesz, a természetes anyagok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ma már az sem tabu, hogy fa kerüljön a fürdőszobába, hiszen lehet úgy kezelni, hogy ne kezdje ki a víz. Azon se lepődjünk meg, ha a lakberendezési magazinokban fa fürdőkáddal találkozunk. Elolvasom


Hidegburkolás

Új burkolaton töröd a fejed? Nézz szét padló- és falburkoló kínálatunk között, ahol számtalan csempe, beltéri és kültéri járólap közül választhatsz!

Hidegburkolás kisokos


Melegburkolás
CIKK: A laminált padló lerakása

Laminált padló lerakása lépésről lépésre a Praktiker segítségével, hogy a padlólapok gyorsan és szakszerűen kerüljenek a helyükre! Padlófűtés és hangszigetelés esetére extra tippekkel is készültünk! Elolvasom

CIKK: Vinyl padló, a praktikus burkolat
A vinyl padló egy többrétegű, speciális műanyag, amely megfelelő merevséggel és kopásállósággal rendelkezik. Van rajta UV-réteg is, így a napfény kevésbé károsítja a hagyományos PVC padlóhoz képest, valamint keményebb felülettel is rendelkezik elődjénél, így változatos felhasználási lehetőségével kitűnő választás lehet. Elolvasom

 

CIKK: PVC-padló: a praktikus, könnyen tisztán tartható megoldás

A polivinil-klorid a kemény műanyagok közé sorolható, mesterségesen létrehozott, kémiailag rendkívül ellenálló anyag. Felhasználási területe szerteágazó, a palettán ugyanúgy megtalálható az elektromos kábelek külső bevonata, a konyhai háztartási eszközök burkolata vagy akár a kerti locsolótömlő külső borítása. Rendkívül ellenálló anyag, ezért előszeretettel alkalmazzák például lefolyócsőnek is. Jól ellenáll a hőnek. Elolvasom

Nyílászárócsere esedékes?

Válogass a Praktiker kínálatából!
Festék, tapéta

Meguntad az egyszerű falat és valami igazán stílusosra vágysz? Válogass a széles festék- és tapétaválasztékunk között és garantált, hogy megtalálod a legjobban hozzád illőt!További ajánlataink

Amit az Otthonfelújítási támogatásról tudni érdemes
Alábbiakban a hasznos információk, nyomtatványok és letölthető számlaösszesítő mellett kalkulátort is találsz, mely segít kiszámolni a lehetséges támogatás mértékét.


Bővebb információra lenne szükséged? 
A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatója

Személyesen szeretnél informálódni? Üss két legyet egy csapásra!
Látogass el a megadott Praktiker áruházak egyikébe, az adott időintervallumokban és kérdezz sorbanállás nélkül az otthonfelújításról a Praktikertől és/vagy hitelügyintézéssel kapcsolatban az OTP Pénzügyi Ponttól! A Praktiker kollégái a felújítással kapcsolatos kérdések kapcsán természetesen minden áruházunkban, a nyitvatartás teljes ideje alatt várják az érdeklődőket.
Áruházak és időpontok

Elakadtál? Nézd meg a Napi.hu rövid videóit!
Otthonfelújítási Támogatás: így kell csinálni lépésről, lépésre
Megnézem a videókat

Állami támogatás-kalkulátor

Az állam a felújítás költségének felét téríti vissza, maximum 3 000 000 Ft-ig. A Magyar Államkincstár által kiutalt támogatás összegében az anyagköltség és a vállalkozási díj 50-50%-ban oszlik meg. Tehát ahhoz, hogy a lehető legnagyobb támogatást igényelhesd, a benyújtott kérelemhez csatolt számlák között feltétlenül kell lennie minimum 25-25% vállalkozási díjat és anyagköltséget tartalmazó számlának. Fontos, hogy a számlák összegének bruttó értéke a támogatás alapja.

%%CALCULATOR%%

Az alábbi nyomtatványokra szükséged lehet!
A kérelem benyújtásának nyomtatványai
Számlaösszesítő

Az igénylés elbírálásához szükséges kötelező dokumentumok
A kitöltött kérelem mellett az alábbiakban felsorolt dokumentumok benyújtása szükséges:

 • vállalkozási szerződés(ek) másolata,
 • számlák, valamint az átutalással teljesített számlák kifizetését igazoló dokumentum másolata,
 • az igénylő(k)nek és a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermek(ek) lakcímet igazoló hatósági igazolványának másolata,
 • számlaösszesítő,
 • az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában tett 1. számú melléklet szerinti nyilatkozata,
 • személyazonosságok igazolása céljából a személyazonosító hatósági igazolvány, útlevél, vagy kártyaformátumú vezetői engedély másolata az igénylő(k)re vonatkozóan.

Otthonfelújítás hitellel?
Most duplán megéri a Gránit Bankot választani, hiszen számos díjkedvezmény mellett most *3 db 5%-os Praktiker kuponban is részesülsz, amelyet bármely Praktiker áruházunkban be tudsz váltani. (Részletek a kuponon.) Ne maradj le az akcióról, válaszd a kényelmes és gyors ügyintézést.

Igénybe veszem

Gyakran ismételt kérdések

 • Igényelhető a támogatás csaptelepek beszerzésére is?
  A Rendelet szerint a szaniterek beépítése és cseréje támogatható építési tevékenység, amelynek keretében a csaptelek cseréje, beépítése is támogatható.

 • Kapu építése támogatható, hisz a kerítés önmagában nem értelmezhető?
  Igen, a kapu építése támogatható tevékenység.

 • Igényelhető-e a támogatás a pince felújítására?
  Igen, a Rendelet szerint a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található épület, nem lakás céljára szolgáló helyiség (így különösen: nyári konyha, mosókonyha, tároló) felújítása támogatható építési tevékenység.

 • A Rendelet szerinti „terasz, loggia, erkély, előtető építése” pontba beleértendő-e a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítása, korszerűsítése, vagy csak az új terasz, loggia, erkély, előtető építése?
  A támogatás igényelhető a meglévő terasz, loggia, erkély, előtető felújítására, korszerűsítésére is.

 • Az építőanyag szállítása az anyagköltségnek vagy munkadíjnak minősül? Vagy egyiknek sem?
  Az anyagvásárlás esetén, amennyiben a számla, szállítási költséget/fuvardíjat is tartalmaz, az anyagköltségként támogatható. Külön számlán szereplő, szállítási költségre/fuvardíjra nem vehető igénybe támogatás.

Több kérdésed is lenne? Nézz szét itt:
Gyakran ismételt kérdések (Magyar Államkincstár)

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!