Polc

248 termék
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
/
13

A lakberendezők egyik kedvenc bútordarabja a polc, hiszen egy jól megválasztott fali polc nemcsak praktikus, hiszen átláthatóan tárolhatjuk rajta kedves tárgyainkat, hanem falunk éke is lehet. 

Fém polcok

A fém polc funkcióját tekintve az esetek nagy többségében tisztán tároló szerepet tölt be, tökéletes választás lehet például kamra polc gyanánt, amikor is a látványt maga mögé szorítja a praktikum. 

Nagy teherbírásrukról híresek, ezért bátran használjuk akár a műhelyben is különféle eszközök és szerszámok tárolására, garantáltan nem okoz majd nekik nehézséget. Készülhetnek alumíniumból, ezek kisebb súlyt bírnak el azonban nagyon könnyűek, ezért akár egy vékonyabb falra is könnyen felszerelhetőek. 

Ennél egy fokkal nagyobb súlyt bír el az acélból készült polc, ebből kiváló álló polcrendszert is találunk, még kerekes verzióban is a nagyobb mobilitás érdekében. 

Fa polcok

Míg a fém polc főként hasznosságával veszi le a lábáról az embereket, addig egy fa polc már csodás kiegészítője is lehet a belső tereinknek. Szinte minden fából, amiből bútor is, készülhet polc, így egy fenyőből készült bútorrendszerhez természetesen egy fenyő polc dukál. 

A fa polcokat többféleképpen rögzíthetjük, szerelhetjük a falra, lehet láthatatlanul vagy pont ellenkezőleg, a designba illő oldalsó tartóelemekkel. Ügyeljünk a vízszintes elhelyezésre, hiszen nagyon tudja szúrni a szemet egy ferdén elhelyezett polc a nappali közepén. 

Lépcsős polcok

A lépcsős polcok igen közkedveltek, hiszen nagy tároló kapacitásuk mellett, akár térelválasztóként is remekül funkcionálnak nagyobb helyiségek esetén. Könnyedén teremthetünk meghitt kuckót a nappali egyik felében, ha egy lépcsős polcot megpakolunk mindenféle meghitt, hangulatos könyvvel, növényekkel, és egy két dísztárggyal. 

A lépcsős polc polcai lehetnek nyitottak, vagy fiókszerűek, ezeknek a variálása csak rajtunk múlik, illetve a fantáziánkon. Egy zárt polc például kifejezetten jól működhet játéktároló polc szerepben. 

Álló polcok

Amennyiben nem a falra szeretnénk szerelni a polcokat, egy álló polc kitűnő választás lehet. Ezek is készülhetnek többféle anyagból, műanyag polc választása a fürdőben ideális, de egy fa polcrendszer például könyvespolc szerepben tündököl a legszebben. 

Kamra, spájz polcok

A kamra és spájz kimondottan olyan helyiségek, ahol inkább a rendszerezettség, mintsem az esztétikum a fontos, ezért bátran válasszunk erős, nagy teherbírású polcokat. Legideálisabb, ha a kamra polc fémből készül, hiszen nagy súlynak kell ellenállnia. Ha nem minden tároló polc kerül ekkora nyomás alá kamránkban, akkor bátran válasszunk műanyagból készültet is. 

Lebegő polcok

A lebegő polcok esztétikus megoldást jelentenek, ha csupán egy pár dekortárgyat szeretnénk közszemlére tenni, ugyanis a felszerelés mikéntje miatt ezek nem bírnak el túl nagy terhet. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!