Költséghatékony megoldásokat keresnek a magyar vásárlók fűtés idején

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a vásárlók körében jelentősen megnőtt az igény a szilárd tüzelésű berendezések iránt, tekintettel a gázárak emelkedésére. A Praktiker barkácsáruházak választékában számtalan alternatív megoldás közül választhatnak a vásárlók, amelyek között több környezet- és árbarát termék, valamint magasabb kategóriát képviselő, formatervezett berendezés is található, derül ki az idei fűtéskatalógus kínálatából. A legkeresettebb termékek az olcsóbb elektromos fűtőberendezések, és egyre nagyobb az igény a felsőkategóriás öntöttvas és csempés kandallókra, az elektromos kandallókra, illetve a nagyobb teljesítményű ipari hősugárzókra.

A Praktiker kínálatában mindenki megtalálja az igényeinek és az otthona adottságainak leginkább megfelelő fűtőberendezést, legyen szó gyors kiegészítő megoldásról, kandallóról, cserépkályháról vagy akár kül-, és beltéri hősugárzóról. A megfelelő berendezés kiválasztásánál számos szempontot érdemes figyelembe venni, mint a lakás vagy ház mérete, elosztása, a belmagasság, a szellőzés és persze a készülék fogyasztása. Első lépésként azt kell eldönteni, elektromos vagy fa- és vegyes tüzelésű megoldást választunk. Utóbbi esetében fontos, hogy minél nagyobb a termék önsúlya, annál nagyobb a hőtartósága: a legjobb választás ez alapján az öntvény falú kandalló vagy kályha, míg a legolcsóbb megoldás a lemez falú változat. Fontos az is, hogy megfelelő teljesítményű készüléket válasszunk: általánosan igaz, hogy 1 kW energia kb. 20 légköbméter fűtésére elegendő, ám ez sok egyéb tényezőtől is függ, mint az épület szigetelése, fekvése, a nyílászárók állapota.

A Praktiker barkácsáruházakban a lemezkandallók ára 44.990 Ft-tól indul, a csempés oldalfalú berendezések már 54.990 Ft-ért, míg az öntöttvas készülékek 74.990 Ft-ért megvásárolhatóak. Ezen túl a kandallók és kályhák esetében lehet választani légfűtéses vagy vízteres, illetve szabadon álló vagy beépíthető változatok között. Azok számára, akik hangulatteremtő eszköznek is szeretnék használni a fűtésberendezést a hűvös téli estéken, tökéletes választás az elektromos kandalló (29.990 Ft-tól 69.990 Ft-ig), amely valósághű láng-effektel varázsol még nagyobb melegséget a lakásban. Hasonlóan népszerűek a csempés kandallók, valamint kályhák, amelyeket előszeretettel választanak a retro stílus kedvelői is.

Az elektromos készülékek választéka a termoventilátoroktól a legkülönbözőbb (kvarc, halogén, fürdőszobai, PTC) hősugárzókon, olajradiátorokon vagy konvektorokon át a hőtárolós kályhákig lehet terjed. Az egyszerű kiegészítő megoldásnak szánt hősugárzók már 3999 Ft-ért elérhetőek, az olajradiátorok ára 9999 forintnál kezdődik, míg az elektromos konvektorok ára 7999 és 28.990 Ft között változik. Az utóbbi években megnőtt a fürdőszobai fűtőtestek (11.990-tól 27.990 Ft-ig), valamint a panel hősugárzók (29.990 Ft-tól) választéka, ezek a termékek ugyanis egyre keresettebbek a vásárlók körében. Ezen kívül nem hiányozhatnak a kínálatból a gázzal működő készülékek sem, mint a gördíthető infrasugárzó, a katalitikus melegítő vagy a hőlégbefúvó, ahogy a legkülönbözőbb kültéri hősugárzók sem (16.990 Ft-tól).

A környezetbarát fűtési berendezések közül kiemelkedik a pelletes kandalló (299.990 Ft), amely újrahasznosított alapanyaggal működik. Mivel a pellet nedvességtartalma alacsonyabb a fáénál, a fűtési hatékonysága is magasabb, így pedig olcsóbb üzemeltetést biztosít. Ezen kívül a szabályozott égésnek hála a károsanyag-kibocsátása is alacsonyabb ezeknek a készülékeknek. A hőtárolós kályhák (179.990 Ft-tól) ezzel szemben a kedvezőbb tarifjú vezérelt (régebbi nevén „éjszakai”) árammal működnek, ezért az üzemeltetésük lényegesen olcsóbb. Speciális hőszigetelésük lehetővé teszi az hő jó eltárolását kis térfogatban is, valamint a folyamatos hőleadást a nap minden szakában.

Természetesen a kiválasztott megoldások és árak az akciós időben még kedvezőbbek, érdemes tehát figyelni a barkácsáruház meghirdetett akcióit is, illetve bővebb információkat a termékekről és tudnivalókról a Praktiker idei fűtéskatalógusából kaphatnak az érdeklődők.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!