Megújult a szegedi Praktiker áruház

A régió kedvelt barkácsáruháza Szeged északi városrészében, a Fehér-tói bevásárlóközpontban, a forgalmasnak számító M43-as és M5-ös utak találkozásának közelségében elhelyezkedő Praktiker. A komplex átalakítás során megújult a több mint 6 ezer négyzetméteres áruház 252 polc- és 128 raklaphellyel bővült a szegedi Praktiker készlet kihelyezésének felülete. Az átépítés során minden osztály új színt és arculatot kapott, megújult bemutató terekkel és inspiráló ötletekkel várják a vásárlókat.

„Kiemelkedőnek számít a Praktiker történetében az XXL méretű festékosztályunk és festékkeverő pultunk, amelyet 150 négyzetméterrel bővítettünk. Megújult a festék és festékkeverés kínálatunk, illetve új dizájn festékek értékesítését indítottuk el. Kínálatbővítésre került sor a csempe, szaniter, bútor és lámpa osztályunkon is.” – mondta Hegedűs László, a szegedi Praktiker áruházvezetője. Hangsúlyozta: Az átépítés során nagy figyelmet kapott a vásárlói élmények növelése, így a vásárlók most már klimatizált környezetben, ingyenes WiFi használattal intézhetik a bevásárlást. A környezettudatosság jegyében az áruházban elsőként valósult meg a teljes LED világítás kiépítése.

Kiemelkedő szerepet tölt be az áruházban az 1 800 négyzetméteres hidegcsarnok, amely megfelelő helyet biztosít a széles választékban bemutatott építőipari anyagoknak. Fontos előrelépésnek tartja az áruház, hogy az építőanyag osztályon a nagy terjedelmű építőanyagok értékesítését elősegítő árukiadót épült, amit a vásárlók közvetlen behajtással is elérhetnek. 

Az áruház profitál a hármas határ közelségéből, mert szerb és román vásárlók is nagy számban keresik fel a szegedi Praktikert. A barkácslánc jelentős összeget fordít az egyes áruházainak modernizációjára, új polcrendszerek és árukínálati struktúrák kialakítására.

„Szeged és a régió vásárlóereje folyamatosan növekszik, az itt élők egyre szélesebb áruválasztékot és egyre minőségibb kínálatot várnak el. A most újra megnyíló szegedi Praktiker áruházunk a legmagasabb színvonalú kiszolgálásra alkalmas. A beruházás értéke csaknem 200 millió forint volt. A szegedi Praktiker 57 munkavállalónk számára garantál biztos munkahelyet” – mondta Bagaméri László, a Praktiker értékesítési igazgatója. Hozzátette: a Praktiker a klasszikus áruházi értékesítés mellett fontosnak tartja az internetes és a nagyvásárlói programból származó bevételeinek a növelését, ennek megfelelően folytatódik a webshop optimalizálása, illetve a munkatársak továbbképzése.

A Praktiker 2023-ig az összes üzletét szeretné felújítani, hogy minél hatékonyabban működjenek az üzletegységek, és valódi élményt jelentsen a vásárlás az egyre igényesebb hazai fogyasztóknak. Ez összesen mintegy 130.000 négyzetméternyi értékesítési területet jelent.

Az újranyitásra június 29-én 10 órától 15 óráig különféle programokkal várják a családokat: a gyerekeknek arcfestéssel és lufihajtogatással készülnek, a felnőtteknek, pedig autókiállítást szerveznek. Az áruházban nyereményjáték is lesz, a 10.000 Forint felett vásárlók megpörgethetik a szerencsekereket több száz azonnali nyereményért és értékes főnyereményért.

A szegedi Praktiker 2019. június 29-től az újranyitási eseményt követően a megszokott nyitvatartási rend szerint várja vásárlóit.

Az üzlet elérhetősége és nyitva tartása ide kattintva elérhető.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!