Oldal tetejére
34 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

A kertes házak legszebb éke egy jól rendezett udvar, amihez elengedhetetlen a zöldellő gyep. Megfelelő mennyiségű fűmag elszórásával bárki irigylése méltó kertet alakíthat ki, amire még a szomszéd is irigykedve néz majd. A fűmag kiválasztásánál pár fontos szempont figyelembevételével biztosíthatjuk, hogy gyepünk nem csak sűrű, de hosszan tartó is lesz. Vannak fűmag típusok, amik például jobban bírják a szárazságot, de vannak fűmag félék, amik az erősebb igénybevételnek is ellenállnak. Ez utóbbiakat érdemes használni, ha például sokat tartózkodunk a gyepen, vagy akár focipályák füvesítésére is ezt a fűmag típust ajánljuk. 

A fűmag kínálatban található olyan fajta, ami inkább az árnyékos, ősfás környezetet preferálja, de vannak kimondottan napsütés kedvelők is. A fűmag vetésére két optimális időszak van, a tavasz és az ősz. A tavaszi vetéskor ügyeljünk arra, hogy már lehetőleg ne essen fagypont alá a hőmérséklet, ez ugyanis nem kedvez a fűmag fejlődését. Az őszi vetés mellett szól például az, hogy a melegigényes gyomok ekkora már kevésbé vannak jelen, valamint mire eljön a tavasz már elég erős lesz a pázsitunk ahhoz, hogy a gyomirtós kezelést kibírja. 

Az fűmag ősszel történő elvetése előtt ráadásul megfelelően fel tudjuk készíteni a talajt, ez a tavaszt megelőző hideg, fagyos időben sajnos nem lehetséges. Míg tavasszal a gyomok és a hideg a legnagyobb ellenségünk, addig ősszel a lombhullásra kell figyelni, ugyanis a lehullott levelek alatt nem jut elég levegőhöz az elvetett fűmag. 

Ahhoz, hogy az elvetett fűmag pompás pázsittá cseperedjen, szükséges a talaj megfelelő előkészítése. Szükségünk lesz vízelvezető és öntöző rendszerre, valamint egy alapos gyomirtásra is. A talajt nem árt fertőtleníteni, hogy a fűmagot ne támadhassa meg semmilyen gomba vagy kártevő. A megfelelően előkészített talaj hengerrel történő elegyengetése után elvethető a fűmag, majd az ezt követő 8-10 napban mérsékelt öntözéssel támogathatjuk a csírázást. A fűmag növekedését a rendszeres trágyázás is nagymértékben segíti, hosszan ható szerves tápanyaggal megfelelő környezetet tudunk biztosítani a fejlődéshez.