Kandalló, kályha

32 termék
    Kép
    Kép
    Kép
    Kép
/
2

Kályha 
Kályhatípusok tüzelőanyag szerint: szilárd tüzelőanyagú (fa, szén), olajtüzelésű, villamos fűtésű, villamos fűtésű hőtárolós, és gáztüzelésű kályha. Anyaga szerint lehet vaskályha, cserép- vagy téglakályha. A vaskályha vegyes tüzelőanyagra alkalmas, egy helyiség egyedi fűtésére alkalmazzák. A cserépkályha azoknak ajánlott, akik napjában legfeljebb kétszeri megrakással szeretnék élvezni lakásuk felfűtését, működése során körülbelül 2 óra szükséges ahhoz, hogy elérje maximális hőmérsékletét. Mindig fontos, hogy figyelembe vegyük az átmelegítendő légtömeget is, mivel a különböző típusú kályhák más-más légtömeget képesek felfűteni. A cserépkályhák tisztítását rendszeres használat mellett célszerű 5-8 évente elvégezni.

Kandalló 
Minőségi kandallók és kiegészítők. A kandalló típusai eltérők lehetnek nyitottság, zárt tűztér szerint, valamint fűtőanyagok (fatüzeléses, palettatüzeléses, gáztüzeléses, elektromos, bioetanol), anyag (öntvény, lemez, samott) és hőleadás (légfűtő konvekciós, légfűtő ventilátoros, központi fűtésre köthető) szerint. A tűztérbetétes ún. fűtőkandallók, vagy csempekandallók különleges hangulatot teremt, emellett fűtésre is alkalmas. fém, ajtós tűztérbetétből, és a fölötte lévő köréfalazott aknából (légtérből) állnak, a tűztér külön füstcsővel csatlakozik a kéménybe. Elhelyezés szempontjából a legkedvezőbb, ha a kandalló centrálisan helyezkedik el és közvetlen rálátást biztosít a nappali legtöbb ülő bútorzata felől. Mindig fontos, hogy figyelembe vegyük az átmelegítendő légtömeget is, mivel a különböző típusú kandallók más-más légtömeget képesek felfűteni. Manapság a fűtés mellett sokszor dekorelemként szolgál, például az elektromos kandalló, amely különleges hangulatot teremt, emellett fűtésre is alkalmas.

Egy épület fűtési igényét több módon elégítheti ki, ha lehetősége van rá miért ne tenné ezt egy hangulatos megoldással? Válassza a kandallót fűtőberendezésnek, ha kiegészítő fűtést keres, vagy kisebb tereket szeretne fűteni. A láng ropogása és vöröses fénye egyedi, különleges hangulatot kölcsönöz nappalijának, tökéletes helyszínt adva egy romantikus vacsorának, vagy baráti beszélgetésnek a hűvösebb estéken.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!