Csináld magad: ennyi mindenre jó a tégla

Nem szabad alábecsülni a lyukacsos téglában rejlő kreatív lehetőségeket! Megmutatjuk, mennyi mindenre jó ez a masszív építőelem.

Cipőtartó téglából

Ehhez nem kell más, mint kettő darab lyukacsos tégla, néhány szál nád, és már készen is van a kreatív tároló.

Térelválasztó téglából

Elég néhány ág nád vagy éppen kukoricaszár, és olyan térelválasztót készíthetünk, ami garantáltan nem jön szembe másutt.

Szerszámtartó téglából

A lyukacsos tégla felhasználásának egyik legkreatívabb módja a falra szerelhető szerszámtartó, amihez megint csak nem kell más, mint egy tégla, egy erősebb spárga és néhány ág.

Virágtartó téglából

Mivel a tégla sokáig őrzi a nedvességet, vázának, virágtartónak is kiváló – ráadásul, ha tálcát helyezünk a tégla alá, amit aztán megtöltünk vízzel, a növények sokáig nem száradnak el.

Kerítés téglából

Futónövényeink mellé olyan kis kerítést tudunk építeni téglából és vesszőből, amibe a növények könnyűszerrel belekapaszkodhatnak.

Gyertyatartó téglából

A meghitt esti hangulat egyik legfontosabb alapkelléke a gyertya, amit fontos, hogy biztonságos helyen gyújtsunk meg. A tégla ezt a feladatot is tökéletesen ellátja.

Mini veteményes téglából

Kisebb növényeket, palántákat a tégla lyukaiba is elültethetünk, ami azért is kiváló megoldás, mert a növények gyökere biztonságba kerül a rágcsálókkal szemben, ráadásul a tégla a vizet is sokáig őrzi.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!