3D műfenyő – Az élethű karácsonyfa

A 3D műfenyő az otthonod tökéletes dísze lehet karácsonykor. Válassz élethű műfenyőt kínálatunkból!

Egyre többen döntenek úgy, hogy lemondanak a sorban állás, cipekedés, faragás fárasztó pillanatairól, és beruháznak egy műfenyőre, amit csak elő kell venni, össze kell szerelni, és kezdődhet is a díszítés. Bár a műfenyőket PVC-ből és PE-ből készítik, használatukkal minden évben megmenthetővé válik egy fa.

3D és 2D műfenyő összehasonlítása

Aki idén vásárol először műfenyőt, ne vegye meg az első tetszetős darabot, nézzen szét a kínálatban, ugyanis számos típus között lehet válogatni. Az úgynevezett 2D-s műfenyők tűleveleit kétdimenziós csíkok/lapok helyettesítik, amik mérete eltérő lehet. Annak érdekében, hogy a hatás élethű legyen, a műfenyő lombozatát különféle színekkel színezik, illetve dús lombozattal látják el.

A 3D-s karácsonyfák tűlevelei megtévesztésig hasonlítanak az eredetire, hiszen térbeli tűlevelei vannak. Ezek a típusok gyakran olyan élethűre sikerülnek, hogy csakis tapintás útján lehet eldönteni, hogy nem élő fenyővel van dolga az embernek.

Mik a kevert levelű műfenyők?

A legtöbben kevert levélszerkezetű – vagyis 2D-s és 3D-s tűlevelet is tartalmazó - műfenyő mellett döntenek, összhatásukban ugyanis sokkal dúsabbak, szabályosabbak és valósághűbbek.
Aki műfenyővásárlás előtt áll, az alábbi paramétereket vegye figyelembe:

  •  az ágak száma: lehet 60, 90, 200, 400, 584, 670 vagy épp 1000. Aki sűrűn szereti díszíteni a fáját, kevesebb ággal kínált fenyőt vásároljon, míg a szellős díszítési szokások mellett a dús ágazat mutat jobban.
  • a műfenyő talpa: míg a kisebb fákat műanyag talppal adják, addig a robosztus, magas fák esetén szükség van a fém lábra. Ez adja meg a fa stabilitását, vagyis nem dől el, nem hajlik meg. (Ez a kisgyerekek és a háziállatok biztonsága miatt is indokolt). 
  • ágkonstrukció: ez lehet pántos vagy akasztós. 

Műfenyők teljes pompájukban

műfenyő
műfenyő

műfenyő

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!