Újrahasznosítás a kertben - 5 filléres ötlet

A lomok és a rég nem használt kacatok életre kelnek, ha egy kis kreativitással újragondoljuk őket. Hoztunk öt színes és filléres ötletet a kertből.

Nagy változásokat tudnánk elérni, ha az újrahasznosítás minden háztartásban fontos szempont lenne, ugyanis a szemetesben, a padláson, a kamrában, a garázsban fellelhető tárgyak zöme rengeteg lehetőséget rejt, azokból játék, dísz és számtalan hasznos kellék készülhet. Aki nem tudja, mit kezdhetne a lomokkal, keressen ötletet a világhálón, és vegye észre, mennyi lehetőség rejlik egy egyszerű PET-palackban, gumiabroncsban, lyukas cipőben vagy épp egy rég nem használt műanyag kistányérban. 

A régi cipőből így lesz virágtartó

Egy rég elhasznált cipő bájos dísze lehet a kertnek, ha kap egy kis színt, lakkot és egy színes virágot. 

virágtartó

Az abroncs új élete

Nem szabad félni a színektől és az újrahasznosítástól! Íme, a bizonyíték, hogy látványosdolgok születhetnek a leghétköznapibb tárgyakból is. 

virágtartó abroncsból

Gomba a kertben

Tudjuk, a légyölő galóca veszélyes gomba, kivéve akkor, ha műanyagból készítjük. Elég egy rág nem használt műanyag mélytányér, némi festék és egy vastagabb faág, hogy egy bájos kerti díszt kapjunk.

játékgomba

Virágtartó és cirmos cica PET-palacból

A PET-palack bár az egyik létező legkártékonyabb hulladék, tény, hogy rengeteg mindenre fel lehet használni. Készülhet belőle például virágtartó vagy, a gyerekek legnagyobb örömére, egy cuki cirmos. 

virágtartó

cica pet palackból

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!