Oldal tetejére

Ezek az egyszerű trükkök a legunalmasabb takarót is feldobják

Bár a kínálatnak ellenállni gyakran nagyon nehéz, néha jobban járunk, ha „újra gondoljuk” a régi holmikat, és egy kis fantáziával, ügyeskedéssel, kézimunkával új külsőt adunk nekik. Ezt tehetjük a régi takaróinkkal is, amik egy kis kreativitással új külsőt kaphatnak. Íme, három ötlet. 

Takaró pomponnal

takaró diy

Aki egy kis színt, vidámságot vagy csavart szeretne vinni a már megunt, de mégis meleg és jó szolgálatot tevő takarójába, díszítse egyszerűen pomponnal – kicsivel, naggyal, egyszínűvel, színessel! Ehhez nem kell más tenni, mint lemérni a takaró keretét, kiszámolni, hány pomponra van szükségünk, majd elkészíteni a puha labdákat, amiket a művelet végén csak fel kell varrni a takaró szélére.

Aki nem tudja, hogyan készül a pompon, nézze meg ezt a videót!

Horgolt takaró

takaró diy

Szerencsés, aki tud horgolni, ezzel a technikával ugyanis megannyi ruhanemű, textília „megmenthető”. A horgolt minta a takaró szélén is jól mutat, de aki érzi magában az erőt, horgolhat egy egész takarót, amit aztán a régi felületére rögzít.

Aki nem tud horgolni, lesse el az első lépéseket az alábbi videóból!

Patchwork takaró

takaró diy

A patchwork újra reneszánszát éli, a felhalmozott, de már nem használt textíliákat, ruhaneműket ugyanis nagyon sokan nem szeretnék a kukába hajítani, inkább valami újat készítenek belőle. Ennek egyik lehetséges formája a patchwork takaró: a technika segítségével készíthetünk a régi takaróra egy komplett patchwork huzatot, vagy „csak” egy borítást a takaró színére.

Nézze meg videón, hogyan készül saját kezűleg a patchwork takaró!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?