Csináld magad krétatábla házilag

A krétafesték már több éve egy „régi új” ismerős, ismét felfedeztük magunknak, hogy mennyi mindenre jó. Nagy népszerűségének ellenére még nem adtunk számot a páratlan lehetőségeivel, éppen ezért cikkünkben most jobban megvizsgáljuk a krétafesték típusait és felhasználási módjait!

Táblafesték használata krétatábla elkészítéséhez

Habár a Praktiker kínálatában készen kapható falra szerelhető krétatábla is található, ugyanakkor nem túl bonyolult feladat otthoni keretek között elkészíteni. Tulajdonképpen csak festékre, ecsetre és valamilyen fém- vagy falemezre lesz szükségünk. A festéket célszerű két rétegben felhordani, hogy véletlenül se okozzon a lemez egyenetlensége problémákat!

Méretre gyártott krétatábla

Táblafesték használata nagy falfelületeken

A táblafesték tulajdonképpen nem sokban különbözik a hagyományos festékektől, annyi eltérés van mindössze, hogy kicsit sűrűbb. Használatát illetően – nagy felületeken – ugyanúgy célszerű hengerrel dolgozni az egyenletesebb végeredmény eléréséhez, az esetleges falhibákat pedig vékony glettel vagy faljavítóval orvosoljuk!

Táblafesték gipszkartonra

Habár ezt korábban nem említettük, most megtesszük: a festéket portalanított, tiszta felületre szabad csak felvinni, ez alól nem jelent kivételt a gipszkarton sem. Természetesen a gipszkartont, ha még csak „a’la natur” építettük be, akkor hézagolni, glettelni és csiszolni kell, csak mindezek után jöhet rá a táblafesték!

Mágneses táblafestékek – Üzenj és rajzolj!

A kreatív felnőttek és természetesen a gyerekek legnagyobb örömére már létezik úgynevezett mágneses táblafesték, ami újabb szintre emeli a táblafesték nyújtotta lehetőségeket. Ráadásul nemcsak gyerekszobába, hanem irodákba és iskolákba is jó választás, de a praktikum tekintetében is tud még újat mutatni, hiszen ideálisan alkalmazható a belső terekben cement, cement-mész, gipsz, gipszkarton, tapéta, valamint fa és faalapú (műanyag bevonat nélküli) felületekre. 

Krétafal táblafestékkel

Táblafesték gyerekszobába

Sok szülőnek okoz kihívást, hogy művészi hajlamú kis csemetéjét valahogyan féken tartsa, ne váljon az ő kreatív alkotóterévé minden falfelület. Erre jó megoldás a krétafal, ugyanakkor sokan nem tartják túl szívderítőnek, hogy a gyerekszoba fala fekete legyen. Szerencsére erre is van már megoldás: a zöld táblafesték!

Táblafesték helyett fólia

Létezik már kasírozható fólia, ami tulajdonképpen bármilyen sík felületre feltehető. Persze ehhez érteni kell a kasírozáshoz (vagy tapasztalat híján nagy türelemmel kell dolgozni), hogy a végeredmény tényleg szép legyen. Habár nehezebb szép munkát végezni egy fóliával, azért vannak előnyei: ablaktól kezdve asztallapon át bármilyen sík felületre feltehetjük, valamint szárazon törölhető.

Térképezd fel a lehetőségeket a Praktiker kínálatában, válassz otthonodba festéket! 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!