Készletinformáció
Praktiker plussz kártyával akár 10%-kal olcsóbban vásárolhatod meg.
Részletek
Kertben és lakásban egyaránt nevelhető fűszernövény mix 13 cm-es cserépben.
Kedvelik a napfényt de közvetlen napsugárzástól óvni kell. Általános B típusú virágföldbe ültethetők és mérsékelt öntözést igényelnek. A túlöntözés a növény rothadását okozhatja.
6 féle népszerű fűszernövény közül válogathatunk.
Rozmaring: 0,5 - 1 m magasságig megnövő örökzöld cserje. Az olasz konyhában népszerű húsok, rákok, kagylók és mártások ízesítésére használják, de kiváló húsok tartósítására is. Gyógyhatásairól is ismert: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a vérkeringést, jó görcsoldó.
Kakukkfű: Alacsony, szétterülő, bokros habitusú, örökzöld félcserje. Levelei aprók, szőrözöttek, erőteljesen aromás illatúak. A francia konyha nélkülözhetetlen fűszere, leveseket, sülteket, vadhúsokat ízesítenek vele. Fényigényes, melegkedvelő, szárazságtűrő, tápanyagigénye közepes. Laza, jó vízáteresztő talajt igényel.
Menta: Évelő gyógy- és fűszernövény egyaránt. Salátákhoz, húsok mellé, frissítőkbe vagy teának leforrázva használható. Emésztési zavarok kezelésére és hányinger enyhítésére is alkalmas. Gyors növekedésű, igénytelen növény. A napos vagy félárnyékos helyeket egyaránt kedveli.
Petrezselyem: Nem igényel sok napfényt, az árnyékosabb helyeken is jól érzi magát. Levele folyamatosan gyűjthető, frissen illetve szárítva is felhasználható. Elsősorban levesekhez, főzelékekhez, húsokhoz, burgonyához, salátákhoz jól illeszthető.
Bazsalikom: Frissen és szárítva is felhasználható, elsősorban sült ételekhez, tésztákhoz, salátákhoz illik. A felső, fiatalabb levelek mindig gyengébb aromájúak az idősebb, lent találhatóknál. Mivel főzés során aromáját hamar elveszti, az utolsó pillanatban adjuk az ételekhez. Az olasz konyha nélkülözhetetlen zöldfűszere.
Zsálya: Ezüstös levelei bársonyos tapintásúak, illóolajtartói miatt tapintásra kellemes illatot árasztanak. Levelének forrázata fertőtlenítő, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatású. A mediterrán konyhában használatos leginkább. Leveleit, intenzív aromája miatt zsíros húsételek vagy sültekhez ajánlják.
A képek tájékoztató jellegűek.