FŰSZERNÖVÉNY MIX CS:10CM

Márka: Márka nélkül
|
Cikkszám: 420638
  • Talajigény: Általános virágföld „B” típusú
  • Vízigény: Rendszeres öntözést igényel
  • Tápoldat fajta: Zöldség és gyümölcs tápoldat
  • Fényigény: Fénykedvelő, de nem közvetlen napfény
  • Magyar név: Fűszernövény mix
  • További termékjellemzők
659Ft/darab
FényigényVízigény

Nincs áruházi készleten

Készletinformáció

Ingyenes házhozszállítás 1. APP rendelésedre 20.000.- Ft feletti rendelésnél! Regisztrálj most!
Részletek

Termékjellemzők

Vásárlói vélemények

Jótállás, szavatosság

Csomagolási és súly információk

Dokumentumok

A fűszernövények felhasználása szinte egyidős a főzés kialakulásával, már az ősi kultúrákban is megfigyelhető mindennapos jelenlétük. Akiknek nincs kertje az is nevelheti, hiszen cserépben, balkonládában egyaránt tartható. Néhány, a legnépszerűbb fűszernövényekből: 

ROZMARING: 0,5-1 m magasságig megnövő örökzöld cserje. Az olasz konyhában népszerű a húsok, rák, kagyló és mártások ízesítésére használják, de kiváló húsok tartósítására is. Gyógyhatásairól is ismert: antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a vérkeringést, jó görcsoldó. 

KAKUKKFŰ: alacsony, szétterülő, bokros habitusú, örökzöld félcserje. Levelei aprók, szőrözöttek, erőteljesen aromás illatúak. A francia konyha nélkülözhetetlen fűszere, leveseket, sülteket, vadhúsokat ízesítenek vele. Fényigényes, melegkedvelő, szárazságtűrő, tápanyagigénye közepes. Laza, jó vízáteresztő talajt igényel. MENTA: gyógy- és fűszernövény egyaránt. Salátákhoz, húsok mellé, frissítőkbe vagy teának leforrázva használjuk. Emésztési zavarok kezelésére és hányinger enyhítésére is alkalmas. Gyors növekedésű, igénytelen, napos vagy félárnyékos helyet is egyaránt kedvelő évelő. 

PETREZSELYEM: nem igényel sok napfényt, az árnyékosabb helyeken is jól érzi magát. Levele folyamatosan gyűjthető, frissen illetve szárítva is felhasználható. Elsősorban levesekhez, főzelékekhez, húsokhoz, burgonyához, salátákhoz jól illeszthető. BAZSALIKOM: frissen és szárítva is felhasználható, elsősorban sült ételekhez, tésztákhoz, salátákhoz illik. A felső, fiatalabb levelek mindig gyengébb aromájúak az idősebb, lent találhatóknál. Mivel főzés során aromáját hamar elveszti, az utolsó pillanatban adjuk az ételekhez. Az olasz konyha nélkülözhetetlen zöldfűszere. 

ZSÁLYA: ezüstös levelei bársonyos tapintásúak, illóolajtartói miatt tapintásra kellemes illatot árasztók. Levelének forrázata fertőtlenítő, baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatású. A mediterrán konyhában használatos leginkább. Leveleit, intenzív aromája miatt zsíros húsételek vagy sültekhez ajánlják.

Bővebben
Hibát találtál az oldalon vagy a termék leírásában?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!