Oldal tetejére
32 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Egy helység légkörét, és azt, hogy mennyire egészséges a levegő az ott tartózkodóknak meglehetősen meghatározza a páratartalom. 

A levegő otthon a szobában, a munkahelyen, vagy akár egy étteremben lehet túl párás vagy túlzottan száraz

Amennyiben túl sok nedvesség van a levegőben, az elindíthatja a penészesedést. A túl száraz levegő pedig kellemetlen és egészségügyi panaszokat okozhat.

A Praktiker kínálatában mindkét problémára megoldást kínálnak a párátlanító és a párologtató berendezések. 

Páramentesítő, párátlanító, páragyűjtő

Ha a légnedvességből túlságosan sok van a levegőben, az kedvez a baktériumoknak és gombáknak. Ezért általában arra törekszünk, hogy ne legyen tartósan párás a levegő egy belső térben. 

A szellőztetés erre megoldást jelenthet, ennek megoldása viszont télen nem annyira egyszerű. Vannak helyiségek, amelyeknek általában nem igazán megoldható a páramentesítése, ilyenek az alagsorok, pincék.

A nedvességtartalom optimálisan tartására használhatunk páramentesítőket, párátlanítókat. 

A hordozható páramentesítő berendezések kitűnőek arra, hogy ideiglenesen szárítsuk egy szoba levegőjét. Ez például falfestés után praktikus. 

Párologtató

A párologtatót sokan használják leginkább a téli időszakban, amikor belső terekben a fűtésnek köszönhetően száraz lesz a levegő. A túl kevés nedvesség a levegőben nemcsak kellemetlen, hanem egészségügyi problémákhoz is vezet.

A komfortérzet növeléséhez, az egészség megtartásához hozzájárul, ha beszerzünk ilyen esetekben egy párologtatót. 

Párásító készülék

A hagyományos párásító készülékek vízgőzt juttatnak a levegőbe. Előnyük, hogy egyszerűbb felépítésűek, biztonságosan és könnyen használhatóak. 

Hideg párásító

A hideg vagy ultrahangos párásítók nem melegítik fel a vizet a használathoz. A megtisztított és lágyított vizet a berendezésben egy rezgőlap apró cseppekké szórja és így hideg köddé alakul át. Ez a változat hatékonyabb, akár 70%-al is megnöveli a páratartalmat egy helyiségben. 

Légtisztító 

Az egészség megtartásához és a kellemes hangulathoz lényeges, hogy a levegő tiszta legyen. Akár kívülről az utcáról beáramolhatnak egészségtelen szagok - például szmog - akár bent keletkezhet olyan, amitől megszabadulnánk. 

A kellemetlen szagok, a füst a bútorokba, függönyökbe is beszívódhatnak. 

A légtisztítók alkalmasak arra, hogy tisztán tartsák a levegőt. A legprofesszionálisabb változatok a cigarettafüstöt is magukba szívják.