Építőanyag kisokos

Az építkezés hosszú időre szól - ne bízd az eredményt a véletlenre!
Építőanyagot vásárolj szakértőktől, kiváló minőségben!


Építőanyag kisokos

Mi az a zsalukő és mire jó?

Habár a legtöbbek számára ismerősnek tűnik a zsalukő, mégiscsak sokan azt gondolják, hogy egészen egyszerűen a tégla vagy az  Ytong  alternatívája. Való igaz, sok esetben helyettesíthetőek mindezek a zsalukővel, de ennél azért jóval többről van szó. Rövid cikkünkben a zsalukő lehetséges felhasználásaira térünk ki!

Elolvasom

Mire használjuk a szárazbetont és melyek az előnyei?

Kicsit messziről indítunk, de a párhuzam ettől függetlenül pontos: instant kávét készíteni jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint kotyogós kávéfőzővel hosszasan ügyködni. Az instant megoldások esetében minden összetevő megtalálható egyetlen csomagban, az ideális arányokat pedig már előre kikeverték helyettünk, nekünk csak vízzel kell elkeverni. Nagyjából ez a lényege a szárazbetonnak is – persze van néhány dolog, amire azért érdemes figyelni!

Elolvasom

Betonkeverő választás: teljesítmény és méret

Betonkeverőre szükségünk van minden építkezésen, de nem mindegy, hogy milyenre. A teljesítmény és a dob nagysága meghatározza, hogy milyen gyorsan tudunk vele dolgozni, de vannak más szempontok is a választásnál. A továbbiakban segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb betonkeverő gépet!

Elolvasom

A kőzetgyapot szigetelés előnyei és hátrányai

A kőzetgyapot kőzetek olvasztásával jön létre. A megolvasztott kőzetet üveges állapotúvá alakítják, amit különböző lap méretekben, vastagságban és sűrűségben kőzetgyapotként vehetünk meg a boltban. A kapott termékek – a pontos típustól és paraméterektől függően – remek hőszigetelést és hangszigetelést adnak lakásunknak. Segítünk kiigazodni az a hőszigetelő és hangszigetelő anyagok terén– elsősorban a kőzetgyapottal – kapcsolatban.

Elolvasom

Gipszkarton szerelés, építés menete és a szükséges kellékek

A gipszkartonozás vagy a gipszkarton szerelésének menete nagyban függ attól, hogy álló gipszkarton szerkezetet vagy gipszkarton mennyezetet, álmennyezetet szeretnénk építeni. A gipszkarton szerkezetet meg kell tervezni az igényeinkhez mérten, hiszen fontos, hogy mit szeretnénk belefúrni, ráakasztani vagy mennyezet esetén, mivel szereljük fel. Ezekben a kérdésekben szeretnénk segíteni kiigazodni, hogy házilag is egyszerű legyen a gipszkarton szerelés és időtálló falakat és mennyezeteket tudjunk építeni a kellő alapanyagokkal és szerszámokkal.

Elolvasom

Álmennyezet: típusok, szerelési módok
Álmennyezet: lakásfelújítás során gyakran felmerül a kérdés, hogy a helyiségeink plafonját hagyjuk üresen és csak fessük, tapétázzuk, vagy álmennyezettel szépítsük és alakítsuk az egyedi világítási megoldások miatt. Mutatjuk a lehetőségeket.

Elolvasom


Mi az az aljzatkiegyenlítő és hogyan kell használni?

Bármilyen épületről is legyen szó a megfelelő beltéri aljzatok kialakítása kulcsfontosságú. Nemcsak az esztétikai szempontok miatt, hanem azért is, mert az aljzat határozza meg, hogy milyen minőségben tudunk majd burkolatot, parkettát vagy akár padlószőnyeget elhelyezni rajta. Ha kisebb-nagyobb hibák vannak, akkor egy jó aljzatkiegyenlítő biztosan segítségünkre lesz!

Elolvasom

Aljzatkiegyenlítő, tapadóhíd

Milyen vakolatok vannak és hogyan válasszunk?

Ha egy felépítendő házra gondolunk, akkor a vakolat aligha jut eszünkbe először, mint egy fontos része az épületnek. Ehhez képest egy lakóháznak az építkezés teljes munkaigényéből körülbelül 20%-ot tesz ki a vakolás. Komoly munkáról van szó tehát, amihez nem árt körültekintéssel alapanyagot választani. Cikkünkben átnézzük a típusokat, illetve a választás szempontjait!

Elolvasom

Mész: az építőanyag, amiről mindenkinek a tisztaság jut eszébe

Az alapokat sem érdemes a véletlenre bízni. Válasszon a Praktikernél mészterméket - fertőtlenítéshez, tisztasági festéshez, habarcskészítéshez!

Elolvasom

Nyáron hűt, télen fűt: A tetőtér szigetelés lépései

A nem beépített padlással rendelkező házak esetében a meleg és hideg hónapok visszatérő nehézséggel járnak. Minden épület hőtartó képességének legfontosabb fokmérője a szigetelés, ezért a tetőtérre kiemelt figyelmet kell fordítani – még akkor is, ha nincsen szem előtt. A fűtésre fordított összeg akár 20-30%-kal is megugorhat nagy hidegben, hőség idején pedig bármiféle árnyékolás vagy nagy teljesítményű klímaberendezés ellenére is pikkpakk átforrósodhat otthonunk. A tetőtér szigetelése tehát mindig aktuális téma – nézzük a legfontosabb kérdéseket!

Elolvasom

Zsindely felrakása házilag

Ha tetőfedésre kerül a sor, akkor a legtöbben automatikusan a cseréptetőre gondolnak. Habár a hazai körülmények között ez számít a megszokásnak, több alternatívája is létezik a cserépnek, többek között a zsindely. Rövid cikkünkben kitérünk a zsindely legnagyobb előnyeire, a lerakás lépéseire, valamint számot vetünk a zsindely típusai között!

Elolvasom

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!