Oldal tetejére
73 termék

Tudta, hogy törzsvásárlóink akár 10%-os kedvezménnyel vásárolhatnak? Szeretne részesülni a kedvezményekben? Regisztráljon vagy jelentkezzen be!

A 21. században fontos a környezetvédelem, tudatosság, energiatakarékosság.  Az ablakokra helyezhető roló és más, nyílászárókra szerelhető hővédő is az energia megtakarítását szolgálják bár legfőképpen a bőrünkön érezhető kényelmi funkciók miatt választjuk őket. Nemcsak a környezetünk szempontjából elengedhetetlen erények ezek, de a saját pénztárcánkban is komoly összegeket takaríthatunk meg egy kis figyelmességgel és energiatakarékossággal. 

Télen hővédő roló használatával jelentősen javítható a  tetőtéri ablakok hőszigeteltsége. Nyáron az árnyékoló roló által a beeső napfény kevésbé melegíti fel a szobát, de szerepe még az árnyékolás is, hogy a beeső napfény ne közvetlenül süssön az adott helyre. 

Főként kényelmi és praktikussági szempontok alapján választjuk ki ezeket a kellékeket, színben jobbára a fehér, bézs, illetve a sötétkék, sötétszürke dominál, de található bordó árnyékoló is. A választék meglehetősen széles, hiszen hővédő roló, fényzáró roló és reluxa is nagy választékban elérhető. 

A reluxa fő funkcióját tekintve árnyékolástechnikai eszköz, lényege, hogy egy mozdulattal szabályozható általa a fény beáramlásának mértéke, de a kinti hőmérséklet ellen nem nyújt túl nagy védelmet, előnye, hogy könnyen tisztítható. Fürdőszobába és konyhába remek megoldás.  A roló a legelterjedtebb és legrégebbi fényszűrő eszköz a lakásokban. Mivel anyagból készül, általában valamilyen drapériából, így kevésbé hatékonyan árnyékol mint egy redőny vagy reluxa. Megszűri a fényt és megakadályozza a betekintést, ez a leggazdaságosabb választás. 

A tetőtéri ablakok teljes védelmét az jelenti, ha gondolunk a hővédelemre, fényzárásra és a rovarvédelemre is. Ezek együttes alkalmazása nyújtja a legnagyobb komfortérzetet. A VELUX fényzáró rolókra jellemző, hogy 100%-os fényzárást nyújtanak a nap és az év minden szakában, számos színben elérhetőek és több működési mód közül lehet válogatni. 

A külső hővédő rolók hálószerű fekete anyagával megszűri a napsugarakat mielőtt azok beesnének, tökéletes szórt fényt és kilátást biztosít még lehúzott helyzetben is. A külső hővédő rolóval egyszerre belső árnyékoló is használható, így egyszerre kedvünkre sötétíthetünk és a hőmérsékletet is szabályozhatjuk. 

Roló, árnyékoló, hővédő vagy fényzáró és ezek kombinációja tehát elengedhetetlen egy tetőablakos szobába a legkellemesebb élmény elérése érdekében.