Családbarát munkahely a Praktiker

Az Év Családbarát Vállalata nem az egyetlen díj, amellyel az idei esztendőben a szakma széles körben elismerte a Praktiker HR-törekvéseit. A barkácsáruház Átfogó employer branding stratégiája arany minősítést kapott a HR Best versenyen, valamint ezüstöt a Magyar PR Szövetség Employer Branding Awardon. A 2020-as HRKOMM Award pályázati kiíráson a stratégia belső munkáltatói márka tevékenységért pillére ezüst, míg a kifelé irányuló munkáltatói márka tevékenységért részért pedig bronz díjakat kapott az áruházlánc. Ugyancsak az employer branding stratégiát értékelték a HRKOMM Award Brandfizz különdíjával is. A Praktiker közösségépítő és informatív célú PrakTEAM applikációja, mint belső kommunikációs megoldás ezüst díjat kapott a HRKOMM Award szakmai zsűrijétől.

A HR Best versenyen ezüst díjjal ismerték el a Praktiker és a Kapcsok Alapítvány közös társadalmi célú projektjét, amelynek célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek és felnőtteket közösen hozzásegítsék ahhoz, hogy kilépjenek a munkaerőpiacra, s a cégek, intézmények és a média téma iránti érzékenyítésével növeljék a többségi társadalom nyitottságát irányukban. Bronzot ért a HRKOMM Award-on a Praktiker által szervezett legeredetibb esemény, amelyet a Minipoliszban szervezett a cég a Praktiker dolgozóinak és gyermekeinek. A DreamJo.bs által meghirdetett Szerethető Munkahelyek 2020 pályázaton is sikeresen szerepelt a vállalat, miután megkapta a címet. A díjról online szavazatok döntöttek, amelyek száma 2020-ban meghaladta az 57 ezret is. Nagyvállalati kategóriában a Trans-Sped Kft. employer branding különdíját is elnyerte a Praktiker.

„Ez a siker a Praktiker Magyarország minden egyes munkavállalójának a sikere. Büszkék vagyunk, mert ezek a díjak mind belülről induló, saját kezdeményezésünk, amelyek mellé a cég felső és középvezetői is teljes vállszélességgel melléálltak. Klassz érzés, hogy ezek a kezdeményezések elismerésre méltóak voltak, de a fő fókusz, hogy a jelenlegi munkavállalóink elégedettségét és elköteleződését növelik és hatással vannak mindazokra, akik esetleg a jövőbeni kollégáink lesznek. Fontos ugyanakkor azt kiemelni, hogy az ügyvezető igazgatónknak úgy a családbarátságra, mint a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatására irányuló szemlélete nélkül ez a cég nem mutathatna ennyi jó gyakorlatot. Hisszük, hogy a most ezekbe a témákba fektetett munka és energia mind mind hosszútávra szól és ezzel együtt a jövőnket, a jövőt építjük” – mondta Márton Katalin, a Praktiker HR & CSR igazgatója.

Karrier oldalunkat itt éred el: https://karrier.praktiker.hu/ 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!