Bűnmegelőzési programot támogat a Praktiker

A centrumban, szakmai segítséggel, olyan baleset és bűnmegelőzési technikákkal, eszközökkel ismerkedhetnek a civil emberek, amelyeket hasznosítani tudnak a hétköznapjaikban. A központban felépített prevenciós ház felépítését a Praktiker Magyarország Budaörsi áruháza támogatta a szükséges építőanyagokkal.  A bemutató házban elsősorban azokat a technikákat tudják szemléltetni a rendőrség munkatársai, amelyek a betörések ellen óvhatják meg otthonainkat, legyen szó: ajtóba szerelt nyitásérzékelőről, rejtett mágneses érzékelő elhelyezésről, ablakokba épített törésérzékelőről vagy egyéb riasztó-berendezésekről.

A vagyonvédelmi elemek mellett az Országos Baleset-megelőzési illetve a Budapesti Baleset-megelőzési Bizottságnak köszönhetően szimulációs helyzetek gyakorlására egy motor- és egy személygépkocsi-szimulátor is rendelkezésre áll a központban.

Az átadáson Oláh-Paulon László, rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője kiemelte, hogy az óvodás, iskolás csoportok mellett kiemelt célcsoport a nyugdíjas korosztály, illetve a középiskolás korú gyermekek, ezért hetente több alkalommal szervezett csoportok, tanórák lebonyolítását is vállalják a központban. A Rendőr-főkapitányság munkatársai fontosnak tartják, hogy a kiemelten veszélyeztetett korosztályok számára specifikusan, jól összeállított és szemléltethető előadást mutassanak be. Az edukációs program kidolgozása során szemléltető kisfilmek, előadások, eszközök és technikák ismerhetőek meg, legyen szó: vagyonvédelmi előadásról, bűn és drogmegelőzési előadásról vagy olyan technikai újdonságokról, mint az időstelefon, GPS alapú karóra, különbféle segélyhívó és riasztó rendszerek.

A centrum további előnye, hogy elhelyezése a Rendőrpalota halljában került kialakításra, így a hivatalos ügyeket intézve, illetve a várakozási időt kitöltve a lakosság is találkozhat a program elemeivel, fogadó időben szakképzett kollégák várják az érdeklődőket és mutatják be mindennapi megelőzés lehetőségeit.

Az ünnepélyes átadáson Oláh-Paulon László, rendőr alezredes, köszönte meg a kiemelt támogatást Németh Gyulának, a Praktiker értékesítési vezetőjének, majd hangsúlyozta: - A Praktiker áruház számára is fontos, hogy támogasson hasonló edukációs programokat, mellé álljon olyan kezdeményezésekhez, amelyek a lakosság érdekeit szolgálja. Az ORFK-val korábban is szerződéses kapcsolatunk volt, bízunk abban, hogy ezzel az együttműködéssel hosszú távú együttműködés alapjait fektettük le és a program sikeres lesz a lakosság körében.

A Praktikert Németh Gyula mellett, Kis-Prumik István, a budaörsi áruház igazhatója, és Ardenák Tibor, az építőanyag részleg vezetője képviselte, aki szakmai hozzáértésével is segítette a munkálatokat.

www. praktiker.hu

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!