Oldal tetejére

Vállalatvezetés

A Praktiker Európa és Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca. Az elmúlt évtizedek alatt a kontinens minden pontján a Praktiker neve egybeforrt a barkácsolással és az otthonszépítéssel: egy nyelvet beszélünk annak ellenére, hogy számos országban, nemzetben vagyunk jelen. Valamennyien abban hiszünk, hogy az emberek többsége szereti maga körül a rendezettséget, a gondozottságot és a szívesen tesz azért, hogy környezete épüljön, szépüljön. Ehhez kívánunk partnerek lenni széles áruválasztékunkkal, minőségi termékeinkkel és jó árainkkal, illetve praktikus ötleteinkkel, tippjeinkkel.

 

Karl-Heinz Keth
Ügyvezető igazgató
(2021.09.27-2022.01.31-ig közösen vezetve a céget Pártos Zsolt új ügyvezető igazgatóval)

1985 óta dolgozom a Praktikernél. Kezdetben áruházvezetőként, majd értékesítési vezetőként dolgoztam Németországban, utóbbi beosztásomban 40 áruházért voltam felelős. Először 1998 nyarán nyílt lehetőségem arra, hogy külföldön hasznosítsam tapasztalataimat: felajánlották az alakulófélben lévő magyarországi Praktiker Kft. vezetését. Az induláskor Ausztriából – Vösendorfból –, majd 1999 tavaszától már Budapestről irányítottam a magyar áruházak működését.
Fontos számomra a Praktiker évek óta tartó dinamikus fejlődése, de most saját döntésem értelmében lezárom aktív pályafutásomat és nyugdíjba vonulok, ezért 2021. szeptember 27-től új ügyvezető igazgatónak adom át a helyem, akivel még 2022. január 31-ig együttesen vezetjük a céget.

Pártos Zsolt
Ügyvezető igazgató (2021.09.27-2022.01.31-ig közösen vezetve a céget Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgatóval)

2021. szeptember 27-től a Praktiker Kft. új ügyvezető igazgatójának neveztek ki, ezzel a Praktiker Áruházlánc teljes magyarországi működéséért én leszek a felelős. Jelentős nemzetközi és hazai tapasztalattal rendelkezem a kiskereskedelmi szektorban a stratégia és a digitalizáció területén. Célom, hogy segítsem a megújulást és a piaci pozíciók további erősítését is a 20 magyarországi barkácsáruházzal rendelkező Praktiker számára. A Praktiker előtt mintegy húsz éven át dolgoztam a Tesco Globál Áruházak Zrt.-nél különböző vezetői pozíciókban, 2017-2021 között ügyvezetőként. Közgazdászként diplomáztam 1995-ben, majd 2002-ben MBA diplomát szereztem. Mintegy 25 éves pályafutásom során Franciaországban, Angliában, Törökországban és a közép-kelet európai régió számos országában dolgoztam vezető kiskereskedelmi vállalatoknál az értékesítés és a beszerzés területein. Szabadidőmben két fiammal sokat úszok, kerékpározok és síelek; hobbim a vitorlázás.

 

Dr. Ónody Sándor
Gazdasági igazgató

1963-ban születtem. Matematika-filozófia szakon szereztem diplomát az ELTE-n, logikából doktoráltam. Hét évet töltöttem tanítással, kutatással (ELTE, BME, Florida Advanced Technology Center). 1995-ben programozóként helyezkedtem el a Metro Kereskedelmi Kft.-nél, majd különböző pozíciók után a Metro düsseldorfi központjában vezető controllerként dolgoztam. 2000-ben pénzügyi MBA diplomát szereztem. 2001-ben kerültem a Praktikerhez, ahol azóta a cég gazdasági igazgatója vagyok. Fő célom a megfelelő gazdasági és informatikai háttér biztosításával a hosszú távú fejlődés és nyereségesség elősegítése.
Szeretnék a rám bízott értékek jó sáfára lenni (Lk 12,42).

Vass Tamara
Beszerzési igazgató

1997-ben a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán végeztem. Német, portugál és angol nyelven beszélek. Több, mint 20 éve dolgozom a Praktiker kötelékében. A 30 fős beszerzési osztály irányításával, a 20 Praktiker áruház beszerzéséért, valamint a marketing, a merchandising, a logisztika és a minőségbiztosítási osztály felügyeletéért vagyok felelős a tulajdonos és a menedzsment célkitűzései mentén, a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében. Elsődleges feladatom a választékmenedzsment módszertanának továbbfejlesztése és az újítások napi gyakorlatba történő átültetése, illetve a beszerzési csapat tagjaival karöltve az új vállalatirányítási rendszer bevezetésével párhuzamosan továbbra is a széles, megbízható és mindig megújuló áruválaszték biztosítása a vásárlók számára.

Bagaméri László
Értékesítési igazgató

A Kecskeméti Főiskola GAMF karán szereztem diplomámat 1997-ben. Ezután Londonban és Budapesten vettem részt vezetői tréningeken. Korábban a Tesco Global Stores formátum igazgatójaként, majd több régió működési igazgatójaként tevékenykedtem, de részt vettem a Tesco webshop kialakításában is továbbá  a Tesco Express formátum magyarországi bevezetésében 110 üzlet megnyitásával. Összesen több mint 20 éves hazai és nemzetközi kereskedelmi tapasztalattal rendelkezem multinacionális vállalatoknál. Barkácspiaci tapasztalataimat a Baumaxnál szereztem, ahol áruházigazgatói pozícióban dolgoztam Kecskeméten és Budapesten. A Praktikernél országszerte 20 áruház értékesítési csapatát irányítom a tulajdonosok és a menedzsment célkitűzései mentén, a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében. Feladataim közé tartozik az offline és online értékesítési csatornák hatékonyságának növelése, az áruháznyitás, a választék kialakítás és a működési folyamatok optimalizálása.

Márton Katalin
HR és CSR igazgató

2018 óta vezetem újra a Praktiker humánerőforrás-területét, 2020. január 1-jétől pedig a vállalati menedzsment tagjaként erősítem a vállalat csapatát. De a szívem már 1997.óta kék-sárgán dobog: a Praktiker volt az első munkahelyem, a cég első HR menedzsereként indult a pályafutásom. Ezt követően külföldön és itthon is, különböző szektorokban több nagyvállalat HR irányítását láttam el, mielőtt visszatértem a „kezdetekhez”. A Praktiker stratégiai fontosságúnak tekinti a humánerőforrás-gazdálkodást, illetve kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás is a jövőben. Fontos feladat az életemben a Kapcsok Alapítványban végzett tevékenységem, ahol kuratóriumi tagként vagyok jelen. A Kapcsok Alapítvány az SNI-s gyerekek és fiatalok integrációjának elősegítését tűzte zászlajára. Cégünk sikere a Praktiker csapatában rejlik: munkavállalóink jelentős része 5-10-15 vagy akár több mint 20 éve a Praktiker család tagja. A vállalatunk ezt az összetartó szellemiséget kívánja életben tartani és tovább erősíteni a jövőben is, ezzel egyidejűleg a cég munkáltatói márkáját a fiatal generációk számára is vonzóvá szeretné tenni.
A férjemmel több, mint 10 éve erősítjük egymást, és igyekszünk nevelni 3 gyerekünket. Korábban enteriör-stylingot is tanultam, így a hobbim és a hivatásom kitűnően találkozik a Praktikernél.

     Burka Szilvia
     Marketing és online szolgáltatások igazgató

2014 novembere óta dolgozom az áruházláncnál, eddig marketing osztályvezetőként segítettem a Praktiker dinamikus fejlődését. Korábban a Nemzeti Tankönyvkiadó marketingigazgatója voltam, de dolgoztam a Duna Elektronikánál és az E.ON IS-nél is különböző marketinges pozíciókban. Tanulmányaimat a Szolnoki Főiskolán, valamint a Pécsi Egyetemen végeztem marketing szakon. Új pozíciómban nem csak a Praktiker marketing osztályának és tucatnyi ügynökségnek, illetve külső szakmai partnernek a munkáját irányítom, de átvettem az e-kereskedelmi üzletág teljes körű vezetését is.
Férjezett vagyok, egy gyermek édesanyja, hobbim az utazás, a futás és a síelés.

Hasznos volt ez az oldal?