Oldal tetejére

Split klímát vásárlóknak

Jogszabályi tájékoztató

Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) Kormányrendelet értelmében kereskedelmi célból nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő HR / MR szektorba tartozó berendezés TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY birtokában értékesíthető.

Az egyedi vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítványt az áruház köteles a vásárló (TELEPÍTTETŐ természetes személy vagy végfelhasználó vállalkozás) részére átadni.

A Telepítési Tanúsítvány vonatkozó pontjának kitöltésével és aláírásával a vásárló kötelességet vállal arra, hogy a klíma berendezés telepítését képesített vállalkozással fogja elvégeztetni.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatása szerint 2016. november 30-tól csak egyedi vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítvány állítható ki. Minden értékesített darabhoz külön Telepítési Tanúsítvány szükséges.

Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető! Telepítési Tanúsítvány minta itt érhető el.

Split klíma vásárlása a Praktikernél

Áruházainkban


Válassza ki az Ön igényeinek leginkább megfelelő split klímát. Keresse Vevőszolgálatunkat a telepítési tanúsítvány átadásával és kitöltésével kapcsolatban.


Webáruházunkban

A fent említett jogszabályi előírások az online vásárlásra is kiterjednek. Ha split klíma online vásárlása során áruházi átvételt választ, akkor annyi a teendő, hogy a rendelési felületen jelzi, hogy személyes átvételt kér. Ebben az esetben a szükséges adminisztráció többi része az áruházban történik.


Ha online vásárolja meg a klímát és házhozszállítást kér, munkatársaink intézik a szükséges adminisztrációt és felveszik Önnel a kapcsolatot a házhoz szállítás ügyében. A telepítési tanúsítvány eredeti példányát szállító partnerünk adja át Önnek.

Ne feledje, hogy több darab split klíma vásárlása esetén, a megrendelt darabszámmal megegyező számú különböző vonalkóddal ellátott telepítési tanúsítványt fogunk rendelkezésére bocsátani.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ha a telepítési tanúsítványt nem írja alá, akkor a termék nem kerül átadásra.

Ha további kérdése van, akkor hívja Call Centerünket, vagy keressen bennünket áruházainkban.

Budapest, 2019. március 19.

Praktiker Kft.

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Árzuhanás