Üzembe helyezés

Üzembe helyezés szakszervizben!

Számos termék értékesítése - így különösen a gyermek- és felnőtt kerékpárok, akkumulátoros kerékpárok, robogók, quadok - csak félig összeszerelt állapotban történik, ezért biztonsági okokból mindenképp tanácsoljuk, hogy az üzembe helyezést, továbbá az időszakos átvizsgálásokat olyan szakszerviz végezze, amelyet a gyártó speciális szakmai képzésben részesített. Mielőtt a járművel részt venne a közlekedésben, kérjük ellenőrizze a forgalmi engedélyek érvényességét, az esetleges KRESZ változásokat!

Ez a szimbólum olyan termékek mellett látható a Praktiker áruházaiban, akciós újságaiban, időszakos reklámkiadványaiban, valamint a weboldalon, mely termékekre a garancia vállalását (jótállását) a gyártó vagy a forgalmazó szakszervizben történő üzembe helyezéshez köti. 

Ennek részleteiről a használati kezelési útmutatóban, vagy a termék jótállási feltételeiben található utasítás.

Az üzembe helyezés költségeit (pl. anyag költségek, kiszállási díj) a vásárló köteles kiegyenlíteni, az eladási ár azt nem tartalmazza. Az egyes szakszervizek díjtételei szervizenként és termékenként változhatnak, ezért a konkrét üzembe helyezés megrendelésekor mindig érdeklődjön az aktuális díjtételekről. A Praktiker áruházak információs pultjainál csak irányárakról tudnak tájékoztatást nyújtani.

A gáz- és elektromos tűzhelyek, szakszerű bekötést igényelnek. Célszerű, ha vásárlás előtt konzultálnak a szolgáltatóval, hogy a hálózat elbírja-e a rácsatlakozás többlet-terhelését. Sem a gyártó, sem a forgalmazó nem vállalhat felelősséget a fogyasztó által rosszul méretezett otthoni hálózat zavarai miatt.

A split klímák kültéri egységei olykor nehezen megközelítő falfelületre speciális tartóelemeket igényelnek. Számolni kell az új vezetékek kiépítési költségeivel is, ezért az üzembe helyezést elvállaló szerviz vagy megbízott szakember gyakran csak becsült árakat tud közölni.

Ugyanezzel a helyzettel kell számolni a napkollektorok és kazánok üzembe helyezésekor is.

Vessen egy pillantást a jótállási jegy mellékletét képező, vagy a termékhez külön elhelyezett szervizlistára. Célszerű, ha az üzembe helyezést a lakóhelyéhez legközelebbi szerviznél rendeli meg, mert a kiszállási díj távolság-függő.

Természetesen a Praktiker információs pultjánál is kezdeményezhető a szolgáltatás.

Üzembe helyezési (javítási) díjtételek jegyzéke ITT tekinthető meg.

Az üzembehelyezési díjak tájékoztató jellegűek, amik szervizenként eltérhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!