Esővízgyűjtő, hordó

31 termék
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
/
2

Tiszta forrásból: esővízgyűjtő hordó és tartály

Az esővíz kiváló öntözéshez, mivel a külső környezettel azonos hőmérséklete épp ideális a növények számára, emellett nélkülözi a csapvíz fertőtlenítésére használatos vegyszereket. A lágy csapadékvízzel ellentétben a kemény csapvíz növelheti a talaj sótartalmát, amely gátolja a benne növekedő növények tápanyagfelvételét.

Ha szeretnéd, hogy növényeid üdék és egészségesek legyenek, egyszerű és praktikus eszközeinkkel könnyedén áttérhetsz az esővízzel történő táplálásra. Ez a megoldás mindezek mellett kifejezetten költséghatékony is, így nemcsak növényeidhez, pénztárcádhoz is kíméletes.

Kínálatunkban számos esővízgyűjtő hordó és tartály közül választhatsz kerted stílusa, saját igényeid, valamint azok űrtartalma szerint is. Ráadásul az esővízgyűjtéshez szükséges egyéb kiegészítőket is gyorsan és egyszerűen beszerezheted nálunk.

Hordó és tartály praktikus és esztétikus kivitelben

Óriási kerted van, tele színpompás virágokkal, fákkal, lédús gyümölcsökkel és roppanós zöldségekkel? Vagy egy aprócska fűszerkert tulajdonosa vagy, benne a legszükségesebb zöldfűszerekkel? Kínálatunkban számos méretben találsz esővízgyűjtő tartályt vagy épp hordót, így szeretett növényeid vízellátása a tárolókapacitáson biztosan nem múlik majd. Ahogy az ideális formavilág megtalálása sem:

 • a nagy méretű aqua tower,
 • a klasszikus, a padlóvázák formavilágát idéző aqua can,
 • a modern és letisztult formavilágú aqua tube
 • és az egyszerű, ám minden szempontból praktikus, tetővel ellátott hagyományos esőtároló egyaránt fellelhető kínálatunkban.

Esővízgyűjtőink műanyagból készültek, így időtállóak. Szükség esetén könnyen tisztíthatóak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Hasznos kiegészítők esővízgyűjtéshez

Ereszcsatorna vízgyűjtő szett

A vízgyűjtő hordót vagy tartályt ereszcsatorna közelébe helyezve tudod esővízzel tölteni. Az ereszcsatorna és a tartály közötti összeköttetést a Praktiker kínálatában szintén elérhető ereszcsatorna vízgyűjtő szett segítségével könnyen és egyszerűen biztosíthatod.

Szűrő vízgyűjtő tartályhoz

Az is fontos, hogy az összegyűjtött esővizet amennyire lehet, tisztán tartsd. Termékeink kialakításuk révén is védelmet biztosítanak az olyan szennyeződésektől, mint a falevelek, apró faágak, bogár- vagy rovartetemek. Ám ha még biztosabbra mennél, a vízgyűjtő tartályt praktikus szűrővel kiegészítve elejét veheted a szennyeződésnek, ezáltal pedig a nemkívánatos algásodásnak isAmely nem csupán szennyezi a vizet, de el is tömítheti a tartályt, meggátolva ezzel a víz szabad kiáramlását.

Csap műanyag esővízgyűjtőhöz

Esővíz tárolóink csappal ellátott és csap nélküli kivitelben is elérhetőek. Utóbbiak többsége utólag is kiegészíthető csappal a könnyebb használatért. Így egyszerűen megóvhatod ruházatod öntözés közben. Csak kedvenc növényeid nem maradnak szárazon.

Esővízgyűjtő talpazat

Fontos, hogy az esővízgyűjtőket sík és stabil alapzatra helyezd, nehogy eldőljenek. Ebben segít az esővízgyűjtő talpazat, amely egyszerű és nagyszerű megoldást nyújt a tartály stabilizálására.

Csatorna szűrő

A kellő víztisztaság érdekében nem csupán a tartályt, de az ereszcsatornát is érdemes vízszűrővel ellátnod, hogy a szennyeződések eleve ne is kerülhessenek bele. A csatorna szűrő segítségével elejét veheted ennek a problémának, és könnyedén biztosíthatod öntözővized tisztaságát.

Praktikus csapadékvíz elvezetés a Praktikertől

Kisebb tavacskák tarkítják az udvart egy-egy kiadósabb esőzés után? Arra is van megoldás, ha nem gyűjtenéd, inkább szabadulnál a nagy mennyiségű esővíztől. A szikkasztó akna segítségével optimális módon vezetheted el azt a földfelszínről a talaj mélyebb rétegeibe.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!