Gázgrill

12 termék

Palackos gáz grillek (és grillkocsik) lehetnek akár egy szabadtéri konyha részei is. Hatalmas előnyük, hogy a sütögetés és hőmérséklet beállítása lényegében gombnyomásra történik: a sütés szinte azonnal megkezdhető. 

Gázgyújtóval meggyújtjuk a lángot és a szabályozó gomb segítségével beállítjuk a kívánt hőmérsékletet. A sütéshez szükséges hőmérséklet azonnal elérhető, nem keletkezik kellemetlen füst és fölösleges láng sem.

A sütés nem közvetlenül a láng felett, hanem egy a fölé helyezett lávakövön, illetve fém rudakon történik.

Mivel parázs, égéstermék és hamu a gázgrill esetében nem keletkezik, a készülék tisztítása is jelentősen egyszerűbb.  A lecsepegő zsír a parázson vagy a nyílt tűzön nem kap lángra, így a keletkező rákkeltő anyagok nem jutnak vissza az ételre, a szervezetünkbe. 

Ezzel ellentétben a faszénparázson történő sütögetés időigényes. A mennyiségétől függően akár 40-60 percig is eltarthat, míg a grill a megfelelő hőmérsékletet eléri. Ezt követően gyorsan kell dolgozni, mivel a parázs viszonylag hamar kialszik.

Ha a gázgrill mellett döntöttünk, számolnunk kell azzal, hogy használata eléggé helyhez kötött, mozgatása körülményes. Leginkább fix helyre, kertbe, teraszra, erkélyre telepítve használható. A gázpalackok beszerzésére is kell időt szánni, cseréjük csak speciális kereskedésekben, üzemanyagkutaknál megoldható. A gázgrill mellé egy kisebb, faszenes sütő beszerzése is javasolt lehet, ami könnyen szállítható, szinte bárhol felállítható.

A Praktiker hálózatában jelenleg csaknem 150-féle grillezéshez, otthoni kerti sütés-főzéshez kapcsolódó eszköz kapható. A beton és kőgrillek mellett jelentős választék van faszenes és gázgrillekből is. 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!