Oldal tetejére
Irány a tenger

Arra vágysz, hogy egy pörgős nap után, ha belépsz az ajtón, átjárjon a végtelen nyugalom? Akkor valószínűleg imádni fogod a tenger stílust, amiben a nosztalgia, a kifinomultság és a béke dominál, az a pillanat, amikor igazán megérzed a víztiszta otthonosságot!

Ahogy belép az ember egy tenger világa színeiben pompázó helyiségbe, olyan érzése támad, mintha egy tengerparti nyaralóban lenne. Ez adja meg azt a végtelenül megnyugtató hangulatát, ami miatt egyre népszerűbb ez a stílus. Azokon a lakásokon, amelyek tengerparti otthon jegyében váltak teljessé, egyszerűen jó érzés végig nézni. Olyan harmónia árad belőlük, hogy az ember azonnal relax üzemmódba kapcsol, amint átlépi a küszöböt. Ilyenkor az agyunk szinte rögtön elfelejti a világ zaját és csak a napvégi megnyugvásra fókuszál. De hogyan is érheted el ezt a hatást? Adunk hozzá néhány tippet!

 

Dekorációk

Dekorációk

Megnézem
Textilek és szőnyegek

Textilek és szőnyegek

Megnézem
Konyha és tálalás

Konyha és tálalás

Megnézem

Tekintsd meg a kollekciónkról készült rövid bemutatóvideónkat!

Érdekel, hogy mi a trend a nyári bútorok és a dekorációk terén?

Boncz Péter, a Praktiker Szezonális kihelyezési osztályvezetője ad erre választ nekünk.

 

Világos színek
A világos színek megjelenése alapvető fontosságú ebben a stílusban, ugyanis ez adja azt a békés érzetet, ami miatt sokan annyira szeretik ezt az irányzatot. Persze ne úgy képzeld el, hogy minden steril és kőfehér. Vannak színek, árnyalatok, de ez nem az a trend, amiben kemény kontrasztokkal, élénk színfoltokkal fogsz találkozni.
Ezen stílus esetében az alkalmazott színek is inkább visszafogottak, pasztelesebbek, nyugalmat árasztanak, mint például a kék, a bézs, a púderszín. Ezek az elmúlt években egyébként is nagyon népszerű színek, pont a fentebb említett tulajdonságaik miatt. Ha amúgy is ezeket a színeket preferálod, már csak néhány lépés választ el ,hogy magad kőrül tudhasd a tengerparti stílust.

 

Natúr kiegészítők
A természetes kiegészítők is jól passzolnak, például a rattan, bambusz dekorációk, kosárkák, szőnyegek. Termékkínálatunk böngészése során biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod a kedvencedet.
Koptatott uszadékfa, lenvászon, mely a vitorlák anyagát utánozza – kellemes tapintású – finom kézi szőttesek - Makramé, mely a reneszánszát éli. Az egyszerű, de elegáns kerámia étkészletek és a hajózást imitáló részletek, kötelek mind dekorációs elemként nyilvánulnak meg.

Egy rohanó világban élünk, amelyben gyakran szinte felőröl a mókuskerék. Aki szeretne, és arra vágyik, hogy az otthon töltött percek a nyugodt kellemes kikapcsolódást jelentse, annak kitűnő választás elmerülni a tenger világa színeiben .