Információkérés vegyi anyagokról

Egészségünk- és környezetünk átfogó védelme, valamint a kémiai anyagokat felhasználó fogyasztóink nagyobb biztonsága érdekében harmonizálták a kémiai anyagokra vonatkozó európai joganyagokat.

Megalkották az úgynevezett REACH rendeletet (1906/2007/EK), ezáltal jóval áttekinthetőbbé váltak az Unió keretein belül forgalmazott kemikáliák valóságos összetevői. A magyarországi Praktiker élen jár a REACH rendelkezések végrehajtásában. Amennyiben informálódni szeretne az általunk forgalmazott, illetve a Praktiker áruházaiban vásárolt vegyi anyagokról és készítményekről, úgy kérdéseit a reach@praktiker.hu e-mail címen vagy központunk postacímén (1095 Budapest, Mester u. 87. Praktiker „REACh”) teheti fel.

Munkatársaink a gyártó szakembereinek bevonásával az uniós rendelet 33. cikkelyének értelmében a legnehezebb kérdésekre is választ adnak 45 napon belül.

Információ kérése esetén kérjük add meg a következő adatokat:

  • Neved és címed (az adataid az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük)
  • Fax-szám, vagy E-mail cím, amelyre a választ kéred
  • Termékleírás (Gyártó, termék megnevezése, típusa)
  • Termék EAN kódja (13 jegyű szám a vonalkód alatt)

Amennyiben a kérdéseidre adott válasszal elégedetlen vagy, vagy további információkra is szükséged lenne, úgy közvetlenül is fordulhatsz az Európai Kémiai Ügynökséghez, amelynek egyik elérhetősége: http://echa.europa.eu/

Hasznos volt ez az oldal?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!