Oldal tetejére
Grillszezon

Hétvégente - aki csak teheti - megy a telekre, vagy ha olyan szerencsés, hogy kertes házban lakik, akkor kiköltözik a kertbe és előkerülnek a kerti grillezők. A grillezésbe az egész családot be lehet vonni, a kisebbek zöldséget mosnak és pucolnak, a felnőttek pedig pácolnak, salátát készítenek és persze a legjobb: parazsat készítenek elő.

Pár alapötlet, amire szükséged lehet hagyományos grill, vagy akár gázgrillnél is:
Legjobb egy fogó szett készlet – mely tartalmazza a lapátot, rácskaparó tisztítót, és egy fogócsipeszt.

  • Lehetőleg olyat válassz, melynek nyele védőbevonattal rendelkezik.
  • Biztonsági fogó/védőkesztyű – hogy ne égessd meg magad!
  • Hagyományos faszenes grillnél lángőr – a hatékonyabb grillszén begyújtásért.

Íme néhány példa a kínálatunkból – legyen szó hagyományos grillezőkről – épített betongrilleken át a nemes gázgrillekig, grillrácstól a begyújtón túl a grillkészletekig,itt megtalálod a számodra legmegfelelőbb minőségi terméket. A grill tartozékok között rengeteg olyan terméket kínálunk, amely hasznos lehet grillezés során....Tudnál választani? Kellemes kikapcsolódást kívánunk! 😊

Grillek

Grillek

Megnézem
Grillkiegészítők

Grillkiegészítők

Megnézem
Eco friendly - lebomló termékek

Eco friendly - lebomló termékek

Megnézem
Ültess otthon fűszernövényt!

Ültess otthon fűszernövényt!

Megnézem

4 az 1-ben többfunkciós BBQ hordó

- Hús, hal és még sok más grillezéséhez
- az erőteljes, füstös ízek eléréséhez
- sütéshez (pl. pizza)
- tűztálként is funkcionál 

Hogyan válasszunk grillt?

Ebben a videóban megmutatjuk, hogy mi az, ami elengedhetetlen egy tökéletes kerti partihoz. Erről természetesen mindenkinek a grillezés jut eszébe.
Boncz Péter, a Praktiker Szezonális és kihelyezési osztályvezetője által megtudhatjuk, hogy mik a legfontosabb kiegészítői a grilleknek.
Eco friendly termékek - a környezettudatosság jegyében

Mindennapi használati tárgyaink otthonunkban és kertünkben nagyban befolyásolják ökológiai lábnyomunkat. Nem mindegy, hogy egy adott termék miből készül, mennyit utazik hozzánk, mennyi idő alatt válik hulladékká, és ha már nem használjuk, akkor újrahasznosíthatjuk, vagy komposztálhatjuk-e. Vedd körbe magad természetes vagy újrahasznosított anyagokkal. Segíthetnek a szelektív gyűjtésben vagy épp a komposztálásban, leválthatod velük az eldobható, nem lebomló anyagból készült termékeket.
Fenntarthatóság szempontjából az elmosható evőeszközök és tányérok a legjobbak, de előfordulhat, hogy egy olyan kültéri helyszínen étkeznénk, ahol nem úszhatjuk meg az eldobható evőeszközöket, tányérokat. Szerencsére már választhatunk többféle öko-, (a műanyagnál fenntarthatóbb) helyettesítő termék közül.

Pár tipp a finom falatokhoz

Mindenképpen fontos, hogy tudjuk, hol szeretnénk grillezni, és persze az sem mindegy, hogy alkalmanként hány főt szeretnénk vendégül látni. A legismertebb a faszenes grillsütő. A faszén füstje kellemes ízt ad az ételnek. Miután a sütési hő nem szabályozható, ki kell tapasztalni, hogy mikor izzik annyira a parázs, hogy finom legyen az étel.
Kiváló minőségű grillfaszénjeink vannak – weboldalunkon láthatod választékunkat. Ahhoz, hogy tökéletes parazsunk legyen, a sütés előtt érdemes 45 perccel begyújtani. Akkor tegyük rá az ételt, ha a parazsat vékony szürke hamu fedi. A grillt mindig melegítsük fel előre – addig kényelmesen megteríthetsz ízléses kiegészítőinkkel.

 Pácolás és fűszerezés

Grillezni mindent lehet, a csirkétől a bárányig. A pác teszi omlóssá és szaftossá a húst, csupán néhány szabályt kell betartani hozzá :

  • Lehetőleg üvegedényben – vagy fémben pácoljuk, pihentessük a kiszemelt nyersanyagot.
  • A legegyszerűbb, ha olívaolajban és fűszerekben pácolunk, ettől a hús átveszi a fűszerek ízeit.
  • A különféle zöldfűszerek és a fokhagyma karaktert adnak a húsoknak.
  • Előre pácolni azért is jó, mert védőréteget képez, és megőrzi az értékes íz- és tápanyagokat.
  • Fontos, hogy a pác ne készüljön túl sok összetevőből, hogy a hús íze érvényesüljön. Ne tartalmazzon sót, mert elvonja a nedvességet, és a húst kiszárítja.
  • Húsokat minimum 2, maximum 6 órát hagyjuk a pácban, a halakat egy, a zöldségeket maximum fél órát – épp elég amíg a parázs a legjobb formáját nem nyújtja.

 

Receptek pácoláshoz

Ne feledd, hogy nálunk a PRAKTIKER kertészetben több fűszernövény közül is válogathatsz!

Görög grillpác

Hozzávalók:
1 dl olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring

bors

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd keverd össze a többi hozzávalóval. Tedd bele a húst, és 20-25 perc után már grillezheted is.

 

Fűszeres pác

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
oregánó

bors

A hozzávalókat keverd össze, majd áztasd bele a húsokat. Tedd hűtőbe 15-20 percre, és már grillezheted is. Ez a pác leginkább a szárnyasokhoz illik.

 

Gyömbéres pác

Hozzávalók:
2 evőkanál mustár
1 kis darab gyömbér
1 mokkáskanál kurkuma
fél dl olaj

A gyömbért reszeld le, majd a többi hozzávalóval keverd össze. Vigyázz, hogy mennyit teszel bele, mert csípőssé válhat a pác! Tedd a húst a pácba, fedd le és 30 percre rakd be a hűtőszekrénybe.

 

Grillpác szárnyasokhoz

Hozzávalók:
1 csésze extra szűz olívaolaj
1 kiskanál mustár
2 evőkanál tej
2 kiskanál életízesítő
1 kiskanál őrölt pirospaprika

A hozzávalókat keverd össze, majd kend be vele a húst. Nem kell állnia, rögtön viheted is grillezni.

 

Fokhagymás pác

Hozzávalók:
6 gerezd fokhagyma
5 dl tej
4 evőkanál olaj
1 ág friss rozmaring

A fokhagymát zúzd- és keverd össze a tejjel, valamint az olajjal. Ízlés szerint sózd meg. Tedd bele a rozmaringágat és a hússzeleteket, majd fedd le, és 25-30 perc után már grillezheted is.