Zuhanykabin

0 termék
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
  Kép
Nincs a keresésnek megfelelő termék

Zuhanykabin

A praktikus zuhanykabin segítségével könnyen gátat szabhatunk a zuhanyzás közben szétfolyó víznek. A zuhanyfal ugyanakkor nemcsak a víz padlóra/falra kerülésének megakadályozásában nélkülözhetetlen – számottevő esztétikai értékkel is bír. Ugyanis míg a terjedelmes fürdőkád szűkítheti a teret, a zuhany üvegfal áttetsző, légies kialakításának köszönhetően a tágasság érzetét keltheti.  Egyszóval praktikus és stílusos alkalmatosság, amely a hétköznapi fürdőzés élményét/és a fürdőt érdekessé, megnyugtatóvá, kényelmessé és pihentetővé változtathatja.

Mindazonáltal a zuhanyfülke, a zuhanyfal üveg csak akkor lesz a fürdőszoba éke, ha bölcsen, a lehetőségeinkhez/igényeinknek mérten választunk terméket. Igen ám, azonban számtalan lehetőség között válogathatunk. A komplett, hátfalas, estleg a mélytálcás zuhanykabin vagy a walk in zuhanyfal legyen a választottunk? Mikor ideális a 80x80 – as, mikor a 90x90 – es változat? Ezek között tényleg csak 10 centiméter különbség van, avagy ennél azért többről van szó? Mit kell tudnunk a zuhanykabin ajtó, a görgő és az egyéb kiegészítők kapcsán? Érdemes-e olcsó változatokban gondolkodni/megérik a pénzüket a drágább variánsok? Az alábbiakból minden kiderül.

A zuhanykabin választás szempontjai

A tusoló kabin tehát a zuhanyzó területén elhelyezett panelekből álló fülke, melynek feladata a fürdőszoba többi részének védelme a fröcsögő vízzel szemben. Anyaga a legtöbb esetben üveg, innen a szinonimaként használatos zuhanyfal üveg, zuhany üvegfal kifejezések. A zuhanykabin ajtó többféle formát öltve többféle módon – például görgő vagy zsanérok segítségével – nyitható, zárható. A fülkének jó vízelvezetési képességekkel is rendelkeznie kell, amit általában zuhanykabin tálcával való ellátása biztosít. A fülkék mindenféle formákban, méretekben és stílusokban rendelkezésre állnak – ezért a következő szempontokat érdemes megfontolni a vásárlási döntés meghozatala előtt.

A fürdőszoba mérete

A zuhanykabinok közötti választás során a legfontosbab szempont a fürdőszoba mérete és formája. Tehát mindenekelőtt pontos méréseket kell végezni a vásárlás előkészítésekor. Értelemszerűen minél kisebb a rendelkezésre álló tér, annál inkább szükséges törekedni a kompakt megoldások beszerzésére.

Szerencsére a méretek tekintetében a lehetőségek széles skálája rendelkezésre áll. A belépő szintet a 80x80 - as zuhanykabin jelenti. A 80 cm széles, 80 cm hosszú kialakítás általában elegendő a kényelmes, egyszemélyes használathoz, és a legkisebb fürdőkbe is befér. (Ugyanez elmondható egyébként akkor is, ha a zuhanykabin 90x90 – es kialakítással rendelkezik.) A másik végleten a 120x80 cm-es vagy még ennél is tágasabb fülkék állnak. A családi „nagy” fürdőszobákba általában méretesebb kabinok, míg a második/vendég fürdőszobába a kisebb, kompaktabb termékek valók. Természetesen a hagyományos megoldásokon kívül a Praktiker zuhanykabin kínálatában alternatív méretek széles választékát is kínáljuk. Így nálunk a nem hagyományos kialakítású terekhez illő példányok megtalálása is könnyű feladatot jelent.

A zuhanykabin formája

Esztétikai és praktikus szempontból nézve nagyon fontos a zuhanyfal formája is.

 • A négyzet alakú zuhanyfülke a hagyományos, klasszikus – ennélfogva a leggyakoribb változat. Különösképpen tévedhetetlen választás kis alapterületű fürdőszobák esetén/és akkor, ha a feltűnésmentes stílust preferáljuk.
 • Az ovális modellek lágy, vonzó megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának. Lekerekített kialakításuknak köszönhetően hatékonyan használják ki a teret – nemcsak sarkokban helyezhetők el.
 • Bár a téglalap alakú zuhanykabinok csak nagy fürdőszobákban jöhetnek szóba, remek választás jelentenek azoknak a pároknak, akik szeretnek együtt zuhanyozni.
 • A posztmodern, szimmetrikus alakzatokat nélkülöző változatok akkor optimálisak, ha szeretnénk a fürdőszobába lépve fókuszpontot a kabinra irányítani.
 • Hátfalas zuhanykabin: teljesen zárt, hátfallal van ellátva. Ha a korábbiakban problémánk adódott a fürdőszoba falának felázásával, a hátfalas tusolóval ez megoldódik, megelőzve így a salétromosodást, penészedést.

A zuhany üvegfal sajátosságai

A zuhanyfal üveg választéka az utóbbi években rendkívül sokat bővült. Napjainkban a vízlepergető, könnyen tisztán tartható üvegek már alapelvárásnak tekinthetők egy-egy termékkel szemben. Ugyanez elmondható a külső erőhatásoknak ellenálló edzett üveg kapcsán is.

Lényeges különbséget tesz a termék között a zuhanyfal üveg vastagsága is. Az olcsó zuhanykabin modellek egyebek mellett arról ismerhetők meg, hogy vékony, kb. 5 mm vastagságúak. Szerencsére ezen felül kaphatók 4, 6, 8, 10 és 12 mm-es változatok is. Általánosságban elmondható, minél vastagabb az üveg, annál strapabíróbb és tartósabb lesz. Ugyanakkor annál modernebb és fényűzőbb hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának.

Az átlátszó üvegajtók szellős nyitott kialakítást eredményeznek, amitől a tér nagyobbnak és még világosabbnak tűnik. Mindazonáltal gyakoribb tisztítást is igényel a típus. Ha egyszerű monokróm színek uralják a fürdőt, a mintás üvegek segítségével sokat dobhatunk a hangulaton.

A zuhanykabin ajtó sajátosságai

A legtöbb zuhanykabin ajtó görgő segítségével gördül. Ez ugyanis a leginkább helyoptimalizáló megoldás kisebb fürdőszobákban, ott, ahol a hagyományos ajtó használatára nincs mód. A zsanéros, merőlegesen nyíló/záródó ajtók a nagy alapterületű helyiségek esetében ideálisak. Ezek görgős megoldásokkal szembeni nagy előnye, hogy meghibásodás esetén a zsanér javítása/cseréje egyszerűen elvégezhető.

Speciális, de annál érdekesebb megoldást jelent a Walk in zuhanykabin. Ennek a típusnak nincs ajtaja/csak egyszál részleges üvegfala van. Az egyik legstílusosabb fürdőszobai lehetőség, amolyan nyitott tér, nyitott bejárattal. Leginkább nagy fürdőszobákban használható, fényűző és különleges kiegészítő.

A zuhanytálca és egyéb kiegészítők

A zuhanytálca biztosítja a víz lefolyó irányába történő célirányos haladását. A legtöbb zuhanykabin tálcával érkezik, tehát nem szükséges külön megvásárolni az eszközt.

Külön említést érdemel a mélytálcás zuhanykabin (zuhanykabin káddal). Ez, ahogy a neve is sugallja, egy kis káddal kiegészített termék. Páratlan megoldás lehet kisgyermekes családok esetében, illetve ha kis hely ellenére sem szeretnénk lemondani a forró fürdő melengető élményéről.  A fülkékben kis ülőke is található, így idősek és kisgyerekek számára is ideális ez a komplett zuhanykabin.

Ha mindennek ellenére mégis szeretnénk saját tálcát beszerezni, érdemes alaposan ellenőrizni a méreteket. Természetesen eszközök széles skálája mentén választhatunk, beleértve a különféle stílusokat és anyagokat. Nem lenne teljes a listánk, ha a többféle Praktiker zuhanykabin kapcsán még egy dolgot említés nélkül hagynánk. Ha rendelkezünk némi kézügyességgel, kreativitással, akár teljesen egyedivé is varázsolhatják a zuhany üvegfal oldalait. Mégpedig üvegfesték/üvegmatrica festék segítségével, ami a Praktiker kínálatában szintén felelhető.

Összefoglalva

A zuhanyzó nemcsak tisztálkodásra való. Sokak számára ez az a hely, ahol igazán önmaguk lehetnek, ahol a legjobb ötletek és megvilágosodások születnek.  Néhány évszázaddal ezelőtt még gondolatban sem merült fel a tusoló kabin szükséglete egy új lakás megépítésekor. Ma már viszont élni sem igen lehet nélküle. Tekintse át kínálatunkat a zuhanykabin görgő esetleges hiánypótlásától kezdve a plexi zuhanyfalon át a komplett zuhanykabin megoldásokig bezárólag. A kínálatunkban szereplő termékek leírásában minden fontos adat szerepel, amelyek alapján a testreszabott igényeknek megfelelő konfiguráció összeválogatható. Rendelje meg a legtetszetősebb termékünket még ma!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!