Oldal tetejére

Társadalmi felelősségvállalás

Munkaerőpiaci integráció
Társadalmi felelősségvállalás

A Praktiker márka a piacra lépése óta egyet jelent a kreatív önmegvalósítással, a minőségi termékekkel és kiszolgálással, a környezetünk építésével és szépítésével. Vállalatunk mindig is felelősséget vállalt a közösség érdekében, és közreműködött társadalmi célú kampányok megvalósításában. A Praktiker ma több mint 1600 munkavállalót foglalkoztat, húsz áruházában és központi irodájában, összesen 16 városban. Jól tudjuk: nem csak közvetlen környezetünkért, de felelősek vagyunk a jövő munkaerőpiaci szereplőiért is. Célunk olyan ügyek támogatása, amelyek jól illeszkednek a Praktiker HR-stratégiájához, ugyanakkor összefogásra épülnek, és képesek kiváltani a közvélemény érdeklődését, aktivizálni a társadalom és a gazdaság szereplőit.

Megváltozott munkaképességű munkavállalók integrációja

A 2018-ban kidolgozott HR-startégiánk egyik fő célkitűzése a megváltozott munkaképességű munkavállalók minél nagyobb számú, tudatos és eredményes integrálása a Praktiker életébe. Hisszük, hogy a hátránnyal, nehézséggel küzdő gyerekek és fiatalok csak akkor lehetnek sikeresek a munka világában, ha minél nagyobb segítséget kapnak hátrányaik korrigálására. A Praktikernél számos, megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmazunk. Dolgoznak nálunk hallássérültek, mozgásszervi sérültek, szklerózis multiplex-szel élők, autoimmun betegek és enyhe mentális sérültek. 2019-ben 9 megváltozott munkaképességű munkatársunk volt, 2020-ban már 70. Ma már 20, megváltozott munkaképességűeket segítő szervezettel állunk kapcsolatban.

Speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek és fiatal felnőtt támogatása

Másik fő célkitűzésünk célja a speciális nevelési igényű (SNI) gyermekek és fiatal felnőtt támogatása. Kerestünk és találtunk egy, a céljainkkal és elképzeléseinkkel tökéletes összhangban dolgozó – azóta stratégiai partnerünkké vált – alapítványt. A győri székhelyű Kapcsok Alapítvány célja a speciális nevelési igényű gyermekek és fiatal felnőttek integrációjának segítése, akár oktatási intézményről, akár munkahelyről van szó. Tapasztalataink az elmúlt években bebizonyították, hogy a hátránnyal induló munkaerőpiaci szereplők nemcsak a sokszínűséget erősítik, hanem jelentős hatással vannak munkavállalói kisközösségeink mindennapi életére is.

Együttműködés az SOS Gyermekfalvakkal és hátrányos helyzetű családok támogatása

A társadalmi felelősségvállalás tekintetében a Praktiker HR-stratégiájának harmadik célkitűzése az SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványával való együttműködés lesz, amely az idei, 2021-es évben indul. Mindemellett vállalatunk regionális szinten hátrányos helyzetű családokat is támogatni fog az áruházakban kapható termékekkel. A rászoruló családok kiválasztásába a Praktiker helyi közösségeit is bevonjuk.

Ezen kívül kiváló munkakapcsolatban vagyunk a SINOSZ, a Civil Érték Egyesület, a Paktum Iroda, a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület, a Pro-Team Kft., az Információs és Koordinációs Pont, valamint a REHAB szakigazgatási szervek munkatársaival. 2018 óta ápolunk szoros kapcsolatot a Civil Impact Nonprofit Kft-vel is. A Civil Impactnél partnerségeket hoznak létre: gyümölcsöző, felelős, etikus partnerségeket non-profit és profitorientált szervezetek között azért, hogy a civil célok vállalati célokká válhassanak.

A Praktiker társadalmi felelősségvállalás programjai nyitottak, a vállalat szívesen lát más olyan együttműködő partnereket, civil szervezeteket, akik elhivatottak és készek csatlakozni a fent megjelölt HR-stratégiában kitűzött célok megvalósításához.

A témával kapcsolatban az alábbi elérhetőségen fordulhatnak kollégánkhoz:

Módráné Tari Angéla
Mobil: +36 70 370 2515
Email: taria@praktiker.hu

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Számlakártya

  Használatával gyorsan és egyszerűen igényelhet áfás számlát.
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
Lehullottak az árak!