Split klímát vásárlóknak

Jogszabályi tájékoztató

Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) Kormányrendelet értelmében kereskedelmi célból nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő HR / MR szektorba tartozó berendezés TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY birtokában értékesíthető.

Az egyedi vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítványt az áruház köteles a vásárló (TELEPÍTTETŐ természetes személy vagy végfelhasználó vállalkozás) részére átadni.

A Telepítési Tanúsítvány vonatkozó pontjának kitöltésével és aláírásával a vásárló kötelességet vállal arra, hogy a klíma berendezés telepítését képesített vállalkozással fogja elvégeztetni.

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatása szerint 2016. november 30-tól csak egyedi vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítvány állítható ki. Minden értékesített darabhoz külön Telepítési Tanúsítvány szükséges.

Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető! Telepítési Tanúsítvány minta itt érhető el.

Split klíma vásárlása a Praktikernél

Áruházainkban


Válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő split klímát. Keresd Vevőszolgálatunkat a telepítési tanúsítvány átadásával és kitöltésével kapcsolatban.


Webáruházunkban

A fent említett jogszabályi előírások az online vásárlásra is kiterjednek. Ha split klíma online vásárlása során áruházi átvételt választol, akkor annyi a teendő, hogy a rendelési felületen jelzed, hogy személyes átvételt kérsz. Ebben az esetben a szükséges adminisztráció többi része az áruházban történik.


Ha online vásárolod meg a klímát és házhozszállítást kérsz, munkatársaink intézik a szükséges adminisztrációt és felveszik veled a kapcsolatot a házhoz szállítás ügyében. A telepítési tanúsítvány eredeti példányát szállító partnerünk adja át neked.

Ne feledd, hogy több darab split klíma vásárlása esetén, a megrendelt darabszámmal megegyező számú különböző vonalkóddal ellátott telepítési tanúsítványt fogunk rendelkezésedre bocsátani.

Felhívjuk szíves figyelmed, hogy ha a telepítési tanúsítványt nem írod alá, akkor a termék nem kerül átadásra.

Ha további kérdésed van, akkor hívd Call Centerünket, vagy keress bennünket áruházainkban.

Budapest, 2019. március 19.

Praktiker Kft.

Legyél Te is törzsvásárlónk!

Használd ki Te is a megújult Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programot!

REGISZTRÁLOK

  • Akár 10% azonnali kezdvezmény a nem akciós termékekre, az elmúlt egy év költéseitől függően.

  • A rendszeres törzsvásárlói napokon egyedi, akár 15% kedvezmény személyes vagy webshopos vásárlás esetén, vagy akár ingyenes házhoz szállítás websopunkból.

  • Egyedi ajánlatok

  • Rendszeres tájékoztatás egyenlegedről a Praktiker Magyarország applikáción keresztül
Hasznos volt ez az oldal?

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!