Irány a tenger

OCEAN kollekciónkat -a végtelen tenger nyugalma ,és a szabadság érzése sugallta.

A PRAKTIKER nyári színvilágát, újra és újra a tengerek és óceánok ihlették. De mit is szimbolizál a végtelen kékség? Megtestesíti magát a szabadságot, és egy olyan lenyűgözően gazdag és érdekes élővilágot rejt, amilyennel a szárazföldön sohasem találkozhatnánk, s amelyet még több évszázados kutatómunkának sem sikerült teljesen felderítenie.

Tenger ihlette ötletek a lakberendezésben

Az Észak-Amerika keleti partvidékéről származó tengerparti stílust hoztuk el Neked kisbútorainkkal ,és trendi lámpáinkkal .

Ez más, mint a mediterrán, vagy a trópusi stílus, azoknál sokkal lágyabb, szellősebb, színvilágában határozottan visszafogottabb.

Alapszíne a fehér, a kék világos árnyalatai,a türkiz ,  világosszürke, vagy a homokszín, és rengeteg benne a természetes anyag.

Ami elengedhetetlen még a tengerparti stílushoz, az maga a témához illő dekoráció. Kagylók, tengeri csillagok, korallok, viharlámpás és bármi ami a tengert idézi, persze ezeket is csak mértékkel, visszafogottan.

Gyere ,és válogass kedvedre dekor tárgyainkból – mely szorgos kezek alkották ,természetes anyagokból.

Tekintsd meg a kollekciónkról készült rövid bemutatóvideónkat!

Érdekel, hogy mi a trend a nyári bútorok és a dekorációk terén?

Boncz Péter, a Praktiker Szezonális kihelyezési osztályvezetője ad erre választ nekünk.

 

Világos színek
A világos színek megjelenése alapvető fontosságú ebben a stílusban, ugyanis ez adja azt a békés érzetet, ami miatt sokan annyira szeretik ezt az irányzatot. Persze ne úgy képzeld el, hogy minden steril és kőfehér. Vannak színek, árnyalatok, de ez nem az a trend, amiben kemény kontrasztokkal, élénk színfoltokkal fogsz találkozni.
Ezen stílus esetében az alkalmazott színek is inkább visszafogottak, pasztelesebbek, nyugalmat árasztanak, mint például a kék, a bézs, a púderszín. Ezek az elmúlt években egyébként is nagyon népszerű színek, pont a fentebb említett tulajdonságaik miatt. Ha amúgy is ezeket a színeket preferálod, már csak néhány lépés választ el ,hogy magad kőrül tudhasd a tengerparti stílust.

 

Natúr kiegészítők
A természetes kiegészítők is jól passzolnak, például a rattan, bambusz dekorációk, kosárkák, szőnyegek. Termékkínálatunk böngészése során biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod a kedvencedet.
Koptatott uszadékfa, lenvászon, mely a vitorlák anyagát utánozza – kellemes tapintású – finom kézi szőttesek - Makramé, mely a reneszánszát éli. Az egyszerű, de elegáns kerámia étkészletek és a hajózást imitáló részletek, kötelek mind dekorációs elemként nyilvánulnak meg.

Egy rohanó világban élünk, amelyben gyakran szinte felőröl a mókuskerék. Aki szeretne, és arra vágyik, hogy az otthon töltött percek a nyugodt kellemes kikapcsolódást jelentse, annak kitűnő választás elmerülni a tenger világa színeiben .

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!