Oldal tetejére

Vinyl padló fürdőbe, konyhába!

A vinly padló számos előnye között szerepel, hogy bátran használható fürdőszobában vagy konyhában is, hiszen 100%-ban vízálló. Emellett megkerülhetetlen tény, hogy rengeteg színben, textúrában, mintában is kapható, így bármilyen lakás enteriőrjébe illeszkedik. Persze a sor itt korántsem ér véget – minden mást a cikkben találtok!

Vinly Padló - Praktiker

Vinyl padló előnyei a járólaphoz képest

Kezdjük a legelején: sokkal egyszerűbb a kivitelezés, mint a hagyományos burkolás esetében, hiszen az eszközigénye nem több egy gumikalapácsnál és egy sniccernél. Legyen szó öntapadós vagy klikkes vinyl padlóról, a lerakásuk házilag is könnyedén megoldható. A vélemények persze megoszlanak arról, hogy például egy kőhatású vinyl padló mennyire tudja pótolni az eredeti anyag nemes egyszerűségét, de az biztos, hogy egy klikkes vinyl padló gyorsan lerakható, ha pedig úgy alakul, akkor könyebben fel is szedhető, ami korántsem mondható el a klasszikus beltéri járólap esetében!

Ha arra a döntésre jutunk, hogy a hideg-rideg járólapokhoz képest valami komfortosabbat és kényelmesebbet szeretnénk, akkor a vinyl padló jó megoldás: fürdőszobába, konyhába vagy éppen a garázsba is! Érezhetően melegebb és puhább a vinyl padló felülete, így nemcsak komfortosabb, de kisgyerekes családok otthonába egyenesen tökéletes. Nem utolsósorban a manapság egyre fontosabb fenntarthatósági szempontoknak is megfelel sok vinyl padló: több típus újrahasznosított anyagokból készül.

Mire ügyeljünk a vinyl padló választásakor?

Az első és legfontosabb kérdés: ragasztós vagy klikkes vinyl padlót szeretnénk? Habár elsőre riasztóan hangzik a ragasztó szó, kicsit becsapós is, hiszen először vinyl padló alátét fóliát vagy alátétlemezt kell elhelyezni, ami nagyban megkönnyíti, illetve lerövidíti a munkát. A vinyl padló falra ragasztása is minden további nélkül megoldható, ebben az esetben viszont nincs kérdés: csakis ragasztós vagy öntapadós vinyl padló kerülhet a falra!

Abban az esetben, ha vinyl padló lerakását fontolgatjuk parkettára, akkor a klikkes vinyl padlót ajánljuk – szigorúan alátéttel vagy egger duo alátétlemezzel, amit kifejezetten klikkes vinyl padlóhoz terveztek. Lehetséges, hogy pár év múlva megunjuk a padlót, mégis szeretnénk viszontlátni a régi parkettát vagy burkolatot, ilyenkor pedig sok felesleges munkától és macerától kímélhet meg minket, ha nem ragasztott vagy öntapadós vinyl csempét használtunk.

Kapcsolódó cikkünk: Laminált padló ABC

Vinly Padló lerakása - Praktiker

Persze a vinyl padlóval nyugodtan lehet hosszútávra tervezni, hiszen nemcsak időtálló, hanem felületsérülés esetén könnyen kicserélhető az érintett rész anélkül, hogy az egész burkolatot vissza kellene szedni. A piacon kapható laminált padló mellett a vinyl padló típusok ma már szinte a megszólalásig hasonlítanak a természetes kő, fa, vagy más anyagokhoz. Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a vinyl padló stílusos, megbízható és legfőképp praktikus megoldás, bárhova is kerüljön: csempére vagy linóleumra, konyhába vagy fürdőszobába!

A vinyl padló korszerű megoldás a konyha és a fürdőszoba padlóburkolására – válogass a Praktiker széles kínálatából!

Hasznos volt ez az oldal?