Oldal tetejére

Praktiker Plusz Törzsvásárlói Program Üzletszabályzata

A Praktiker Plusz Törzsvásárlói Program célja, hogy növelje a Praktiker vásárlóinak elégedettségét, illetve a Program nyújtotta kedvező lehetőségeket és szolgáltatásokat kiterjessze minél több vásárlóra. A kártyát minden 14. életévét betöltött természetes és jogi személy igényelheti a Praktiker Magyarország Kft. (továbbiakban Praktiker)- től. Regisztrálni érvényes adatokkal kitöltött és aláírt kártyaigénylő lappal lehet személyesen az áruházakban továbbá interneten a http://www.praktiker.hu/torzsvasarloi_regisztracio oldalon, Valamint telefonon, az ügyfélszolgálaton keresztül abban az esetben, ha nem rejtett számról érkezik a hívás.   Online, áruházi, telefonos regisztráció esetén a szolgáltatott adatok valódiságáért a regisztráló büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Jelenlegi törzsvásárlóink automatikusan bekerülnek az új törzsvásárlói rendszerbe.

A törzsvásárlói programhoz csatlakozni az alábbi módon lehet:

1. Online regisztrációval a http://www.praktiker.hu/torzsvasarloi_regisztracio oldalon.
Ebben az esetben a kártyát a vásárló postai úton kapja meg a Praktikertől. A kártya megérkezéséig az e-mailben megküldött kártyaszám online rendelésnél és személyes vásárláskor is érvényesíthető.
2. Praktiker áruházakban a főinformációs pultnál, a regisztrációs lap kitöltésével.
Ebben az esetben a törzsvásárlói kártyát az áruházi főinformációs pultnál vagy az áruházban erre a célból felállított regisztrációs pultnál lehet átvenni.
A Praktiker Plusz kártya kiváltása és fenntartása díjmentes, igényléskor nem szükséges a vásárlás tényét igazolni. A kártya a kibocsátás napjától érvényes.
 
A kártya használatára vonatkozó szabályok:
A kártyát áruházban történő vásárláskor minden esetben - még a blokkolás előtt - fel kell mutatni, vagy a kártya számát be kell diktálni, ahhoz hogy a kártyára a vásárlás összegét a kassza rendszer rögzíteni tudja, valamint kalkulálja az adott vásárlás kedvezményét.
A Praktiker webshopjában történő vásárláskor – még a vásárlás lezárása előtt – a kártyaszámnak szerepelnie kell a felhasználó adatai között. Amennyiben ez ott nincs feltüntetve, úgy a vásárlást a rendszer nem kezeli törzsvásárlói megrendelésként.
 

Fontos tudnivalók:
- A kártya a regisztráció napjától érvényes, korábbi vásárlások utólag nem regisztrálhatóak!
- A vásárlást követően utólagos érvényesítésre nincs mód!

A PLUSZ kártya ELŐNYEI és további részletei:

1. Törzsvásárlói kártyával rendelkező vásárlóink azonnali kedvezményben részesülnek a vásárlás napját megelőző 365 nap költései alapján.

2. A törzsvásárlói forgalom minden vásárlással, beleértve az akciós termékeket is,  növekszik, mellyel párhuzamosan a kedvezmény mértéke is emelkedik.  A %-os kedvezmény csak a nem akciós termékek árából kerül levonásra. (akciós, egyedileg kedvezményezett, tartósan alacsony áras, outlet, és áruházi kiárusítással értékesített termékek esetében a törzsvásárlói %-os kedvezmény nem érvényesíthető)

3. A %-os kedvezmények mértéke az elmúlt 365 nap költései alapján:
50.001 Ft – 250.000 Ft            3%
250.001Ft  – 500.000 Ft          5%
500.001 Ft – 1.000.000 Ft       7%
1.000.001 Ft -                          10%

4. Az adott áruházban elérhető szolgáltatások díjából a Plusz kártya tulajdonosa azonnali 20 %-os kedvezményre jogosult. (például ilyen lehet: házhoz szállítás, lapszabászat, élfóliázás, utánfutó kölcsönzés)

A házhoz szállítás díjából csak Magyarországon belül érvényesíthető a 20%-os kedvezmény.

5. A törzsvásárlói kedvezmények nem vonhatók össze más kedvezményekkel. Például, de nem kizárólag: a partnercéges kártyához, Lyoness kártyához, Fundamenta kártyához és Praktiker személyzeti kártyához kapcsolódó kedvezménnyel.

6. Havi egyenlegközlő e-mailek

7. 3 hetente egyedi törzsvásárló ajánlatok

8. Egyedi törzsvásárlói akciók A kedvezményezett szolgáltatások körét a Praktiker Kft. az áruházakban kihelyezett hirdetményben, a www.praktiker.hu oldalon, az áruházi infóterminálokon teszi közzé, valamint azon vásárlóinak, akik ezt lehetővé teszik, e-mail értesítésben is megküldi.

A vásárló adatainak megváltozása:
Amennyiben a vásárló adataiban változás áll be, akkor azokat módosíthatja:
www.praktiker.hu/torzsvasarlo oldalon a "Regisztráció" menü alatt
- a www.praktiker.hu oldalon a személyes adatok változtatásával
- személyesen az áruházakban a főinformációs pultnál
- postai úton a következő címen: Praktiker Kft. Budapest 1095, Mester utca 87. marketingosztály
- a torzsvasarloreg@praktiker.hu e-mail címre írt levélben

A módosításhoz a következő adatok szükségesek:
magánszemély esetén: név, cím, törzsvásárlói kártya száma;
cég esetén: cégnév, cím, törzsvásárlói kártya száma.

Csak az online felületen regisztrált felhasználók tudnak az adataikon módosítani internetes oldalunkon (www.praktiker.hu)

A kártya elvesztése, megsemmisülése, rongálódása:
A kártya pótlását a tulajdonosa írásban vagy személyesen valamennyi Praktiker áruházban bejelentheti. Levélben a Praktiker Kft. címén: 1095 Budapest, Mester utca 87. illetőleg a torzsvasarloreg@praktiker.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben. A bejelentéshez a következő adatok szükségesek magánszemély esetén: név, cím; cég esetén: cégnév, cím.

A bejelentés elmulasztása esetén a kártya illetéktelen felhasználásából származó visszaélésekkel kapcsolatosan a Praktiker Kft. nem vállal felelősséget. A kártyatulajdonos írásbeli kérésére új kártyát kap az információs pultnál, illetőleg postai úton, amelyen az elveszett kártyával addig összegyűjtött vásárlási összeggel tovább folytathatja a gyűjtést.

A vásárló bármikor írásos formában kérheti a törzsvásárlói tagság megszüntetését, tárolt személyes adatainak törlését, azonban azt követően nem jogosult a kedvezményre.
A kártyatulajdonos által a nyílván tartott címre a kártyával történt vásárlásról a pénztárnál az áruház egyszerűsített számlát állít ki, amennyiben a tulajdonos ez iránti igényét jelzi a pénztárosnak. A vásárlás napján a pénztári bizonylat felmutatásával az információs pultnál utólagosan is kérhetik az áfás számla kiállítását.
 

A kártya bevonása:
A Praktiker bevonja a kártyát, ha a vásárló az általa megadott lakcímre történő kézbesítés másodszor is sikertelen, valamint, ha bármilyen visszaélés gyanúja merül fel a kártya használatával vagy utólag a kiállításával, kiállítás körülményeivel kapcsolatban, különös tekintettel az adatok helytelen, jogosulatlan megadását illetően.

Adatkezelés:
A Praktiker Plusz Törzsvásárlói Program regisztrációval a törzsvásárló a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy a Praktiker Kft. a regisztráció során megadott személyes adatait (titulus, vezetéknév és keresztnév; születési dátum; e-mail cím; cím; mobil és vezetékes telefonszám.)az adatvédelmi tájékoztatóban megjelölt célbólés feltételekkel kezelje, azokat esetlegesen az ott megjelölt adatfeldolgozó(k)nak, valamint vásárlási adatait a törzsvásárlói adatbázisába továbbítsa.

Amennyiben a regisztrációs lapon a törzsvásárló kifejezetten hozzájárult ahhoz, hogy a Praktiker Kft. saját, illetve partnerei direkt marketing ajánlataival felkeresse e-mailben és a későbbiek folyamán ezt módosítani szeretné, kérjük, írásban tegye meg erre vonatkozó nyilatkozatát az alábbi címen: Praktiker Kft. marketing osztály, 1095 Budapest, Mester utca 87. vagy a torzsvasarloreg@praktiker.hu e-mail címen. A bejelentéshez a következő adatok szükségesek magánszemély esetén: név, cím, e-mail cím, törzsvásárlói kártya száma; cég esetén: cégnév, székhely, e-mail cím, törzsvásárlói kártya száma.
Praktiker Kft. kötelezettséget vállal arra vonatkozóan, hogy adatainak kezelésekor az Infotv.-nek  megfelelően jár el. 

Adatkezelési nyilvántartási számunk: 01010-0001

A törzsvásárló az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését vagy zárolását, valamint tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

Érvényesség:
A kártyaigénylő lap kitöltése és aláírása illetve az online regisztráció az üzletszabályzat elfogadásának minősül.

Jelen üzletszabályzat – valamennyi, korábban már kiállított, valamint az ezt követően kiállításra kerülő kártyák esetében 2015 . szeptember 17-től érvényes, azzal, hogy az üzletszabályzat módosításának jogát fenntartjuk.

Praktiker Kft.
1095 Budapest
Mester u. 87.

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével