Térfigyelő kamera kisokos

Növelje otthona biztonságát térfigyelő kamerával! Segítünk kiválasztani és szakszerűen beüzemelni a megfelelő készüléket.

Akkor is szeretné biztonságban tudni otthonát, ha nem tartózkodik otthon? Egy térfigyelő kamera segítségével kint és bent is ellenőrizhetjük a lakást vagy a házat, sőt videót és képet is kaphatunk az okostelefonunkra.

térfigyelő kamera

Milyen szempontok szerint válasszunk térfigyelő kamerát?

A kültéri kameráknál az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:

Időjárás elleni védelem: Napsugárzás, csapadék, fagy, erős széllökések: a térfigyelő kamera számtalan külső hatásnak van kitéve, így alapkritérium, hogy strapabíró legyen. Az IP-védettség ezért különösen fontos szempont.

Áramellátás: A kamerák működhetnek kábellel vagy kábel nélkül. Utóbbiak között már találunk olyat, aminek akkumulátora akár három hónapot is kibír, néhány típus pedig már rendelkezik szolár-modullal.

Felbontás: A 4K bár tökéletes, tárhelyigénye nagy. Ahhoz, hogy a felvétel segítségével beazonosítható váljanak arcok, a full-HD is elég.

térfigyelő kameraLátószög: Egy bejárati ajtóhoz elég a 90-110 fokban rögzítő kamera, de kaphatók 360 fokos lefedettséget biztosító kamerák és úgynevezett halszemoptikával felszerelt készülékek is. Választáskor fontosak a látási viszonyok és a fényviszonyok is!

Mentés: Néhány kamera egy SD-kártyára menti a felvételeket, aminek mérete 8GB. Amennyiben a kártya megtelik, az adatok felülíródnak. Ezt elkerülendő, érdemes nagyobb kártyát vásárolni. Más kamerák egy külső adathordozón (szerver, felhő) rögzítik a felvételeket.

Éjjellátó, mozgásérzékelővel ellátott kamerák: Nem árt, ha térfigyelő kameránk mindkettő funkciót „tudja”, sőt, arra is van lehetőség, hogy ezek bekapcsolásakor a lakás tulajdonosa egy PUSH-üzenetet kapjon a mobiltelefonjára, és mailben el is küldje a videót.

Az IP kamerák előnyei

Bár a térfigyelő kameráknak számtalan típusa létezik, az IP (avagy az internetprotokollt használó digitális kamera) manapság az egyik leggyakrabban vásárolt típus, az ugyanis kapcsolódni tud wifi vagy LAN hálózatra, hogy aztán a rögzített képeket, videókat továbbítsa a számítógépre vagy az internetre. Kialakítása lehet boksz, dome, speed dome, bulett és rejtett.

Az IP kamera okosfunkciói:

  • e-mail-küldés, vagy a felvétel FTP-szerverre való továbbítása
  • memóriakártyára való rögzítés
  • motoros forgathatóság
  • kétirányú hangátvitel
  • arcfelismerés, rendszámfelismerés
  • objektum detektálás - elvitt vagy otthagyott tárgyak észlelése
    vonalátlépés észlelése
  • automatikus video tracking, azaz egy adott személy vagy tárgy automatikus követése a kamerák segítségével

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és elsőként értesítünk!