Oldal tetejére

A nyár a kerti partik, kirándulások, késő éjszakába nyúló, szabadtéri rendezvények és egyben a szúnyogcsípések időszaka is. Lehet egyáltalán tenni valamit a zavaró, viszkető, s olykor igencsak fájdalmas duzzanatok elkerülése érdekében? Bizony lehet – válassz alábbi ajánlatunkból – kellemes szabadtéri időtöltést kívánunk! 😊

Szúnyog riasztó mécsesek – olajak – spirálok
Meghitt hangulat – kellemes citromos illat. Szélvédett helyen a füst a rovarokat akár 2 - 6 órán keresztül akár 15 m-es hatósugárban folyamatosan távol tartja. Csak és kizárólag kültéren alkalmazzuk és szélvédett helyen, lehetőség szerint. Kínálatunkban rengeteg formát, típust találsz, mely üde színfoltja lehet kertednek teraszodnak – erkélyednek. Fontos tipp: a fáklya olajoknál  fokozottan figyeljünk a tűzveszályesség miatt magunkra és környezetünkre egyaránt. Semmi esetre sem szabad magára hagyni az égő mécseseket – szúnyogriasztó olajjal feltöltött égő fáklyákat.

Szúnyogriasztó készülékek
A hagyományos szúnyogriasztók mellett manapság egyre többen szánják rá magukat különböző szúnyogriasztó készülékek vásárlására. Az évek folyamán a gyártók újabbnál újabb, hatékonyabbnál hatékonyabb készülékeket hoznak forgalomba. Segítségükkel szúnyogoktól mentes lesz a pihenés. Általában hálózatról működnek, de vannak elemes változatok is. Praktikus a mobilis fix letehető változat, de ha hosszú távra gondolkodunk, akkor érdemes a felszerelhető változatot választani. Ne feledjük a cserélhető pót izzószálakat is beszerezni.

Szúnyoghálók
A szúnyoghálók praktikus segítséget jelentenek a vérszívók, a legyek és más rovarok vegyszer nélküli távol tartásában, ám dekoratívnak még erős túlzással sem lehet nevezni őket. Mégis, bár rengeteg praktika létezik a rovarok elűzésére, gondolj csak a szúnyogriasztó növényekre, a legbiztosabb eszköznek még mindig a hálók számítanak.

51 termék

Alább a kisokos, választásodat megkönnyítve 😊

Tépőzáras szúnyogháló
Ez a klasszikus szúnyogháló, amit öntapadós tépőzárral lehet az ablakra rögzíteni. Lehet nálunk kapni méretre szabva dobozosan – illetve folyóméterben is. Tépőzár is van, külön kapható .

Fix keretes szúnyogháló
A keret anyaga lehet fából is. Mivel nem mozgatható, csak ablakra szerelhető. Léceket, csavarokat, de még akkus csavarozót is tudunk ajánlani - kollégáink, ha kell a faárut méretre is szabják lapszabászattal rendelkező áruházakban.

Zsanéros, nyitható, keretbe feszített szúnyogháló
A bejárati ajtó mellé szoktuk ezt a típust ajánlani, mivel épp úgy nyílik, mint egy ajtó. Mindent megtalálsz nálunk: faárut, léceket és zsanérokat, hogy elkészítsd otthon magad is. Kollégáink szívesen segítenek a választásban.

Szúnyog elleni sprayk – megelőzés
Alapvetően két típust különböztetünk meg:
1.) Szúnyogriasztó spray, melyet magunkra - ruhánkra fújunk (megelőzés)
Ezek a szerek, védelmet biztosítanak a kellemetlen repülő-, szúró-, csípőrovarok ellen (szúnyog, muslica, bögöly, és egyéb csípőlegyek stb.)Védelmük mellett csípésmentesen élvezhetjük a szabadtéri programokat, különösen a rovaroktól hemzsegő helyeken, pl: strandolás, kirándulás, sport közben. Érdemes a környezet/ bőrbarát - BIO  változatot választani.

2.) Szúnyogriasztás, mely a környezetünket védi, megelőz, riaszt, esetleg likvidál
FONTOS: ezen szereket semmiképp sem szabad se magunkra fújni, sem pedig a ruhánkra, lakástextilekre vagy  a szúnyoghálóra fújni. Nagyon erős védelem is lehet, de allergiás tüneket is okozhat a nem megfelelő használata. Mindig el kell olvasni a dobozra, csomagolásra írt használati útmutatást.

Hasznos tippek

Este vagy lefekvéskor viseljünk világos színű, könnyű anyagból készült, hosszú ujjú inget, nadrágot, A szúnyogok ugyanis nem kedvelik a világos felületeket.
A szúnyogok lételeme a nedves, meleg környezet. A lárvák állóvizekben, tavakban, folyók közelében fejlődnek. Ezért otthonunk körül ne legyen nagyobb állóvíz, fedjük le  a gyermekmedencét,

ITT  választhatsz a linkre kattintva medencetakaróinkból

 Az ablakokat és ajtókat védjük sűrű szövésű szúnyoghálóval. Rendszeresen ellenőrizzük, nincs-e szakadás, rés rajta, s ha van, mielőbb javíttassuk meg. Apróságnak tűnik, de sok-sok vérszívó tud így otthonunkba bejutni.
A szúnyogriasztó UV-lámpák és az elektromos szúnyogriasztók kiválóak – kínálatunkban számos változatot találsz – de önmagukban részleges védelmet nyújtanak, egészítsük ki ezeket másfajta védelemmel is.
Hűvös vízzel zuhanyozunk le, majd kenjük, fújjuk be fedetlen testrészeinket rovarriasztó szerrel. Ez megváltoztatja a bőr illatát, hőmérsékletét és kipárolgását, így távol tartja a vérszívókat. Ha az éjszakát sátorban töltjük, a hálórészt és ruhánkat is ajánlott rovarriasztó szerrel befújni.

ITT találod a hálózsákjaink és sátraink választékát, mindent ami a kempingezéshez kell

A növényi olajok (kókusz-, eukaliptusz és cédrusolaj) is segítségünkre lehetnek, bár ezek kevésbé és rövidebb ideig hatékonyak, viszont kiváló, meghitt hangulatot kölcsönöznek az esti beszélgetésekhez.
Csecsemőknél és két éves kor alatti gyermekeknél tilos rovarriasztó szereket használni. Őket inkább megfelelő ruházattal és szúnyoghálóval óvjuk.
A rovarölőszerek nem rovarriasztók. A szúnyoghálót és a függönyt se fújjuk be velük, mert károsak az egészségre és allergiát is okozhatnak. Csak komoly szúnyoginvázió esetén alkalmazzuk őket.

Fontos tudni! Szúnyogcsípésről Kisokos

Köztudott, hogy csak a nőstény szúnyog szívja a vérünket, mert így fehérjékhez, illetve vashoz jut, ami elengedhetetlen a peték kifejlődéséhez. A hím kizárólag virágok nektárját és vizet fogyaszt táplálékként. A nőstények az áldozatukat az illat, a kilélegzett szén-dioxid és az izzadságban található vegyi anyagok alapján választják ki. Ha ezek kombinációját ideálisnak találják, a bőrbe szúrják a fullánkjukat, és azon át szívják kiszemeltjük vérét. A tüneteket, a piros dudort és a viszketést, nem maga a csípés, hanem szervezetünknek a szúnyog nyálában található fehérjék által kiváltott immunreakciója okozza.
A szúnyog nyála véralvadásgátló anyagot tartalmaz, mely ott marad a bőrünkben, és immunreakciót idéz elő: szervezetünk az idegen fehérjék megkötése érdekében antitesteket küld a csípés helyére, és ezzel párhuzamosan hisztamint is elkezd termelni, mely elindítja az allergiás reakciókat.